Ontwerpster An Buermans.
Volledig scherm
Ontwerpster An Buermans. © rv

"Ik moet elke euro twee keer omdraaien, ook al ben ik al een tijdje zelfstandige"

#girlboss reeksHoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds maar 60-40), zijn er toch steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. De Antwerpse An Buermans begon haar eigen modelabel enkele jaren geleden, nadat ze de afvalwedstrijd voor ontwerpers op VTM 'De Designers' won.

 1. Hoe een hobby uitgroeide tot het favoriete merk van BV's
  #girlboss reeks

  Hoe een hobby uitgroeide tot het favoriete merk van BV's

  Hoewel zelfstandige worden vaak een mannenzaak is (de verhouding is nog steeds maar 60-40), zijn er toch steeds meer vrouwen die een eigen bedrijf opstarten. Elke week spreken wij met een vrouw die de sprong aandurfde. Want zij inspireren! Vandaag is Ellen Kegels (28) van LN Knits aan de beurt. Wat tien jaar geleden begon met enkele mutsjes breien, is intussen uitgegroeid tot een bekend breilabel met fans als Eva Daeleman en zelfs Herman Brusselmans.
 2. Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbalbond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormingen harder aangepakt”
  PREMIUM

  Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbal­bond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormin­gen harder aangepakt”

  De voetbalwereld is ongetwijfeld een van de laatste mannenbastions in België. Maar daar begint verandering in te komen. Zo wordt er tegenwoordig ook een Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. De Red Flames krijgen meer en meer aandacht. En Pegie Leys (45) drong als eerste vrouw ooit door tot aan de top van de voetbalbond. Waarom dat zo’n huzarenstukje is, vertelt ze zelf. “Ik had een team met overwegend mannen. En op mijn eerste werkdag kwam ik daar binnen op hoge hakken, met mijn sjakosj, als hun nieuwe baas, terwijl ze me totaal niet kenden.”
 1. Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastische chirurgie beleeft hoogdagen sinds coronapan­de­mie

 2. Oplettende serveerster redt jongetje (11) van mishandelende ouders
  Play

  Oplettende serveer­ster redt jongetje (11) van mishande­len­de ouders