Jan Vandevyver
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Vandevyver

Hilde Laga (64) is de machtigste vrouw op de Brusselse beurs: “Waarom zouden moeders geen carrière mogen maken en vaders wel?”

Ze is dé machtigste vrouw van de Brusselse beurs, maar zelf wuift GIMV-voorzitter Hilde Laga (64) zoveel eer van tafel. Een bruisende carrière, vier kinderen en zes kleinkinderen later, lacht het leven haar onophoudelijk toe. Samen met NINA blikt ze even terug. “Mijn generatie is mentaal en fysiek fitter dan ooit. Waarom zou ik al uitbollen?”

 1. Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrièrecoach

  Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrière­coach

  Naomi Osaka (23) is goed bezig het taboe rond mentale gezondheid te slopen. Eerst gaf ze forfait voor Roland Garros en Wimbledon, nu schrijft de Japanse tennisster een opiniestuk in Time Magazine over het belang van mentale rust en pleit ze voor een mentale ‘health day’ voor iedereen. Ook carrièrecoach Marieke Genard is voorstander, “want zelfzorg is belangrijker dan ooit op de werkvloer.” Ze legt uit hoe je zo’n baaldag kunt vragen aan je eigen baas.
 2. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.