Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Het rijke leven in New York: zakenmannen belonen hun huisvrouwen met een bonus

De Amerikaanse journaliste en sociologe Wednesday Martin infiltreerde in een van de chiqueste wijken in New York. Tussen de huisvrouwen van bankiers en investeerders ontdekte ze hoe het leven van de glamoureuze huisvrouwen er echt uitziet. De cultuurshock was groot voor haar, vooral de torenhoge bedragen die vrouwen van hun echtgenoten kregen als een soort van eindejaarspremie voor hun prestaties lieten een grote indruk na op Martin.

 1. “Ze is poeslief en toch blijf je op je hoede.” Psycholoog vertelt hoe je omgaat met ‘frenemies’ op de werkvloer

  “Ze is poeslief en toch blijf je op je hoede.” Psycholoog vertelt hoe je omgaat met ‘frenemies’ op de werkvloer

  Fijne collega’s zijn ontzettend belangrijk voor je werkgeluk. Helaas kan je het niet met iedereen even goed vinden. Met sommige collega’s heb je zelfs een haat-liefdeverhouding: “work frenemies” noemen we dat. Psycholoog Roos Wolterling legt uit hoe je die types herkent en hoe je vermijdt dat het tot een haatverhouding zonder liefde komt. “Er is geen wet die verbiedt dat je jezelf laat gelden op de werkvloer.”
 2. COLUMN. Lien Van de Kelder over haar woelige vertrek naar Thailand: “Ik besliste om te zwijgen tegen de kinderen”
  NINA

  COLUMN. Lien Van de Kelder over haar woelige vertrek naar Thailand: “Ik besliste om te zwijgen tegen de kinderen”

  Lien Van de Kelder (39) woont momenteel samen met haar kinderen Jeanne en Victor en haar man Hans in Thailand. Elke week schrijft ze voor ons hoe haar reis verloopt. Deze week: het vertrek. Begin januari mochten Lien, Jeanne en Victor eindelijk hun koffer maken. Maar reizen met kinderen naar een exotisch land in hartje pandemie is niet zo vanzelfsprekend. “Mijn hart bonkt, mijn knieën zijn week, ik voel me misselijk. ‘Ping’, een mailtje van het testcentrum.”