Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Het geheim om burn-out te vermijden? Minder perfectionistisch zijn

De perfecte werknemer. Is niet iedere werkgever ernaar op zoek? Mensen die zich wegcijferen voor de firma en enkel tevreden zijn als ze de allerhoogste kwaliteit afleveren. Nieuw onderzoek leert echter dat de 'perfecte' werknemer net méér risico loopt op burn-out dan zijn of haar 'doorsnee' collega. "Het zijn tijdbommetjes die zonder correcte begeleiding vroeg of laat ontploffen."

5 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  2 jaar geleden
  Perfectie valt niet op, maar is zeer moeilijk te bereiken. Als een vakman een muur niet perfect heeft geplamuurd, wat opvalt, moet hij opnieuw beginnen, tot het perfect is (en niet meer opvalt). Bij kunstenaars is dat ànders (is iets gemakkelijker, vind ik): het moet en màg niet perfect zijn ...
 • wim rooyakkers

  3 jaar geleden
  Iedereen heeft zijn grenzen, alleen dring die niet aan anderen op.
 • Johnny L Verhoeven

  3 jaar geleden
  Mijn dokter liet mij verstaan dat ik best wat minder gedreven werd of ik zou mijn pensioen niet halen.
 • JAN krommentak

  3 jaar geleden
  Dikke zever iedereen heeft een andere grens die overschreden word maar de grootste is gepest worden op uw werk omdat men er een beleid doorduwt dat absurt en onbegrijpelijk is en je gaat in behandeling en men zegt u laat het los , onmogelijk want je geeft om je werk je doet je werk graag maar dit is het énige dat men hoort loslaten die stap werd gezet door meerdere collega's maar ondertussen draaide men het blad vergeet die voorgaande jaren we gaan terug naar start ! en een mens moet slikken
 • Theo Van Hoof

  3 jaar geleden
  Een trap lager gaan staan, heb je minder problemen om perfectionistisch te kunnen zijn. Ik wil niet meer mee stappen in de molen die de bazen uittekenen. Ik wil niet mijn verplichtingen nakomen, ook al ben ik met verlof. Ik heb dan besloten een stap terug te doen. Het financiële neem ik voor lief. Gemoedsrust en mijn gezondheid zijn me meer waard.
 1. “9 kinderen per verzorger is echt te veel." 2 mama’s maken pakkend filmpje om probleemsituatie in Belgische kinderopvangen aan te kaarten

  “9 kinderen per verzorger is echt te veel." 2 mama’s maken pakkend filmpje om probleemsi­tu­a­tie in Belgische kinderop­van­gen aan te kaarten

  “Zweden 5. Griekenland 4. Engeland 3. Nederland 3. België 9.” Het zijn de eerste woorden uit het filmpje ‘9 is echt te veel’, waarin mama’s Ellen Pollard en Marie De Hert van Poolhert Productions de probleemsituatie in de Belgische kinderopvangen aankaarten. Want nog altijd staat er in ons land één onthaalouder in voor de zorg voor maar liefst 9 baby’s, peuters en kleuters. En dat filmpje komt precies op het juiste moment, want 11 tot 17 oktober is het Week van de kinderopvang.
 2. Ontwerpster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoendesign: “Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen”

  Ontwerp­ster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoende­sign: “Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen”

  Ze pendelt tussen België en San Francisco, om consulting te geven aan start-ups in Silicon Valley. Maar het hart van ingenieur en ontwerpster Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk ‘Elegnano’. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad, vertelt ze in NINA.
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. NINA sprak exclusief met de topactrices uit opvolger van ‘Sex and the City’. “Ja, we hebben grijze haren. Get over it”

  NINA sprak exclusief met de topactri­ces uit opvolger van ‘Sex and the City’. “Ja, we hebben grijze haren. Get over it”

  ‘And Just Like That...’, de vervolgserie van ‘Sex and the City’, is sinds vorige week op Streamz te zien. NINA sprak exclusief met topactrices Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56) over ouder worden, leeftijdsdiscriminatie, de veranderende tijden en hoe je er wel (deels) in moet meegaan. En ook over verlies en verdriet. In dit voorproefje van het volledige interview lees je nu al de strafste quotes.