Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“Goedemorgen”: 9 op de 10 vinden medeleven op de werkvloer cruciaal

“Goedemorgen, fijn weekend gehad?” Het mag dan wel een kort zinnetje zijn, een blijk van medeleven en goed overeenkomen met onze collega’s vinden we belangrijk. Dat blijkt uit een online onderzoek door rekruteringsexpert Hays. Meer dan 9 op 10 mensen vinden het cruciaal om elkaar “goedemorgen” te wensen. En die goede werksfeer is wel degelijk van belang, want die zou een directe invloed op prestaties en welzijn hebben. 

2 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  1 jaar geleden
  Vriendelijk zijn kan nooit kwaad, je zit 8 uur bij elkaar, gedraag je dan normaal tegen iedereen en stel je professioneel op. Maar vrienden heb je niet op het werk, zeker niet bij je leidinggevenden. Hoe vriendelijk en meelevend ze ook zijn, de minuut dat ze je niet meer nodig hebben, lig je er ijskoud uit. Ongeacht hoe hard je je altijd hebt ingezet, nooit hebt geklaagd, nooit nee hebt gezegd, … Het is belangrijk om dat niet te vergeten.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  uit nieuwsgierigheid of empathie ? Alles is relatief, collegialiteit ook. Ik ben oud genoeg om dit te weten :-)
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. Belgische fotografe Régine Mahaux (59) is kind aan huis bij Trump: “Toen Donald en Melania positief testten, heb ik een berichtje gestuurd om beterschap te wensen”

  Belgische fotografe Régine Mahaux (59) is kind aan huis bij Trump: “Toen Donald en Melania positief testten, heb ik een berichtje gestuurd om beterschap te wensen”

  Met de Amerikaanse verkiezingen in aantocht brandt er maar één vraag op ieders lippen. Blijft Trump aan de macht? Ook voor Régine Mahaux is het afwachten. De Belgische is naast een graag geziene gaste bij beroemdheden en onze prinses Astrid, de huisfotografe van de Amerikaanse presidentsfamilie. Een unieke band die haar al de helft van haar vriendschappen kostte. Maar afschrikken doet het haar niet. “Ik vel geen oordeel, ik leg enkel geschiedenis vast.”