Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Gezocht: ging jij al eens op ‘workation’?

Het concept ‘workation’, de combinatie van werk en vakantie, is al enkele jaren in opmars, maar behoort dankzij corona steeds meer tot het ‘nieuwe normaal’. Tijdens zo'n workation-trip ben je (al dan niet fulltime) aan het werk op een vakantiebestemming. Maar hoe regel je dat praktisch? En hoe bevalt die combo van werk en verlof?

3 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  7 maanden geleden
  Als ik betaal voor een verblijf ergens in Belgie of het buitenland, dan wil ik daar ook op verkenning gaan. Dingen doen, dingen zien. Als ik moet werken, blijf ik thuis. Ik ga toch geen reiskosten betalen én een verblijf om hele dagen binnen te zitten achter mijn computer? Werk is werk en vakantie is vakantie. Dit is echt weer een leuk conceptje voor mensen die veel te veel verdienen.
 • Johnny L Verhoeven

  8 maanden geleden
  Als ik mijn emails niet bijhoud, dan ontploft mijn mailbox. Werk stopt niet omdat ik met verlof ben en niemand neemt het over.
 • Ward Berden

  8 maanden geleden
  Ik vind het maar normaal dat je tijdens je verlof op zijn minst bereikbaar bent voor dringende(r) zaken. Het is toch niet omdat men op verlof is, dat de wereld stopt met draaien?
 1. Gravin Fiona du Monceau (42) wil behandeling vinden tegen corona: “Waarom op een strand gaan liggen als ik ook een verschil kan maken?”

  Gravin Fiona du Monceau (42) wil behande­ling vinden tegen corona: “Waarom op een strand gaan liggen als ik ook een verschil kan maken?”

  Opgegroeid in de hoogste kringen, en een ronduit indrukwekkende familiestamboom. Haar betovergrootvader richtte het grootwarenhuis Au Bon Marché op, dat later uitgroeide tot de supermarktketen GB. Haar moeder is een erfgename uit de groep Solvay. Maar zelf wil Fiona du Monceau de Bergendal (42), onderneemster en mama van vier, haar eigen pad uitstippelen. Als directeur van ExeVir, een piepjong bedrijf in Zwijnaarde dat Covid-19 bij de lurven wil nemen, zoekt ze naar een behandeling - geen vaccin! - voor het virus. Op basis van antilichamen van lama’s dan nog wel. “Als je kan bijdragen tot de maatschappij, moet je dat doen, in welke vorm dan ook.”
 2. Ontmoet de vier straffe vrouwen die genomineerd zijn als ondernemers van het jaar: “Het voelt als een bekroning voor het afgelegde traject”

  Ontmoet de vier straffe vrouwen die genomi­neerd zijn als onderne­mers van het jaar: “Het voelt als een bekroning voor het afgelegde traject”

  Elk jaar wordt vrouwelijk ondernemerstalent bekroond met de WOMED Awards. Enerzijds als erkenning voor hun ondernemerschap, anderzijds om ook andere Belgische vrouwen te inspireren om hun eigen zaak te starten. Woensdag werden de vier finalistes bekendgemaakt, stuk voor stuk sterke vrouwen met ambitie en talent. Maak kennis met Sophie Claes, Leen Gysen, Bouchra Hashassi en Femke Helon. “Door hard te werken, een goed financieel plan te maken en je verstand te gebruiken, heb je zelf al heel veel in de hand om er een succes van te maken”, vertelt Claes.
 1. Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbalbond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormingen harder aangepakt”
  PREMIUM

  Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbal­bond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormin­gen harder aangepakt”

  De voetbalwereld is ongetwijfeld een van de laatste mannenbastions in België. Maar daar begint verandering in te komen. Zo wordt er tegenwoordig ook een Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. De Red Flames krijgen meer en meer aandacht. En Pegie Leys (45) drong als eerste vrouw ooit door tot aan de top van de voetbalbond. Waarom dat zo’n huzarenstukje is, vertelt ze zelf. “Ik had een team met overwegend mannen. En op mijn eerste werkdag kwam ik daar binnen op hoge hakken, met mijn sjakosj, als hun nieuwe baas, terwijl ze me totaal niet kenden.”