BuzziSpace
Volledig scherm
© BuzziSpace

Genieten van de buitenlucht tijdens de werkuren: het eerste outdoor kantoor

Met het heerlijke weer van de afgelopen dagen hebben we echt geen zin om de hele dag in dat muffe kantoor te spenderen. We genieten veel liever van de eerste zonnestralen dan te tokkelen op dat toetsenbord. Maar wat als je niet hoeft te kiezen? Met het allereerste outdoor kantoor bijvoorbeeld.

  1. POLL. Ben jij een voorstander van ouderschapsverlof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

    POLL. Ben jij een voorstan­der van ouder­schaps­ver­lof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

    ‘Pawternity leave’: ouderschapsverlof wanneer je een puppy, kitten of eender welk klein diertje in huis haalt. Even tijd om je nieuwe huisdier te helpen om zich te settelen, of om de band tussen huisdier en eigenaar beter te ontwikkelen. Ook kunnen tijdens die betaalde afwezigheid spuitjes bij de dierenarts geregeld worden en kan het huisdier wennen aan vaste routines. Steeds meer bedrijven in de VS en in de UK passen het reeds toe. Nuttig of niet?
  2. In dit bedrijf werken alleen maar vrouwen. "Ik moet heel vaak de clichés weerleggen."

    In dit bedrijf werken alleen maar vrouwen. "Ik moet heel vaak de clichés weerleggen."

    Zet 11 vrouwen elke dag samen in een kantoor en dat eindigt in roddelen, subtiele onderhuidse conflicten en veel ruzie. Zo klinkt het cliché. Daar zijn de dames van Simage het absoluut niet mee eens. Speciaal voor Internationale Vrouwendag gingen we eens een kijkje nemen in een bedrijf dat al 20 jaar bestaat, maar waar nog nooit een man gewerkt heeft. Op de stagiair Kasper na, maar hij heeft het er best naar zijn zin.