Ook mails dragen bij aan de CO2-uitstoot.
Volledig scherm
Ook mails dragen bij aan de CO2-uitstoot. © Getty Images

Eindelijk een excuus voor je onbeantwoorde mails: mailtje minder per dag verkleint CO2-uitstoot (een beetje)

Een overvolle mailbox waarvan de helft onbeantwoord: het is niet langer iets om je over te schamen. Integendeel, want met een mailtje minder per dag verklein je de CO2-uitstoot. Sommigen houden het op een druppel op een hete plaat. Hoe dan ook, energie besparen zal je. 

2 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Er voor zorgen dat bepaalde instanties je mailadres niet bekend geven als ze meerdere onbekenden aanschrijven zou ook al helpen (denk ik). Ik deed vrijwilligerswerk en bij elk bericht dat de stad me stuurde stonden alle adressen van de anderen vermeld. Onkunde  ? 
 • Filip De Ridder

  2 jaar geleden
  Ik denk dat je net beter je mails wel beantwoord. Onbeantwoorde mails blijven niet alleen in je eigen mailbox zitten, maar ook in die van de afzender en alle andere bestemmelingen die de conversatie (op)volgen. Het beantwoorden zal er toe leiden dat het gesprek als afgesloten/afgehandeld wordt beschouwt, waardoor de conversatie net voor een groot deel niet meer moet worden bijgehouden. Minder gegevens opgeslagen op servers betekent net minder energieverbruik. Dus antwoorden op die mails!
 1. COLUMN. Lien Van de Kelder over haar woelige vertrek naar Thailand: “Ik besliste om te zwijgen tegen de kinderen”
  NINA

  COLUMN. Lien Van de Kelder over haar woelige vertrek naar Thailand: “Ik besliste om te zwijgen tegen de kinderen”

  Lien Van de Kelder (39) woont momenteel samen met haar kinderen Jeanne en Victor en haar man Hans in Thailand. Elke week schrijft ze voor ons hoe haar reis verloopt. Deze week: het vertrek. Begin januari mochten Lien, Jeanne en Victor eindelijk hun koffer maken. Maar reizen met kinderen naar een exotisch land in hartje pandemie is niet zo vanzelfsprekend. “Mijn hart bonkt, mijn knieën zijn week, ik voel me misselijk. ‘Ping’, een mailtje van het testcentrum.”