Ook mails dragen bij aan de CO2-uitstoot.
Volledig scherm
Ook mails dragen bij aan de CO2-uitstoot. © Getty Images

Eindelijk een excuus voor je onbeantwoorde mails: mailtje minder per dag verkleint CO2-uitstoot (een beetje)

Een overvolle mailbox waarvan de helft onbeantwoord: het is niet langer iets om je over te schamen. Integendeel, want met een mailtje minder per dag verklein je de CO2-uitstoot. Sommigen houden het op een druppel op een hete plaat. Hoe dan ook, energie besparen zal je. 

2 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  Er voor zorgen dat bepaalde instanties je mailadres niet bekend geven als ze meerdere onbekenden aanschrijven zou ook al helpen (denk ik). Ik deed vrijwilligerswerk en bij elk bericht dat de stad me stuurde stonden alle adressen van de anderen vermeld. Onkunde  ? 
 • Filip De Ridder

  2 maanden geleden
  Ik denk dat je net beter je mails wel beantwoord. Onbeantwoorde mails blijven niet alleen in je eigen mailbox zitten, maar ook in die van de afzender en alle andere bestemmelingen die de conversatie (op)volgen. Het beantwoorden zal er toe leiden dat het gesprek als afgesloten/afgehandeld wordt beschouwt, waardoor de conversatie net voor een groot deel niet meer moet worden bijgehouden. Minder gegevens opgeslagen op servers betekent net minder energieverbruik. Dus antwoorden op die mails!
 1. Infectiologe Erika Vlieghe (49) is de NINA-vrouw van 2020: “Als mijn vriend dit jaar verdraagt, kan hij alles aan”

  Infectiolo­ge Erika Vlieghe (49) is de NI­NA-vrouw van 2020: “Als mijn vriend dit jaar verdraagt, kan hij alles aan”

  Een tijdje geleden stelden we jullie een belangrijke vraag: welke vrouwen maakten het afgelopen jaar het meeste indruk? Jullie stemden massaal, en nu zijn de resultaten eindelijk bekend. Infectiologe Erika Vlieghe is de NINA-vrouw van het jaar. “Dat ik door jullie gekozen ben, komt als een verrassing. Ik heb dit jaar niet altijd fijne boodschappen gebracht, hè. Het doet deugd dat de mensen een onderscheid maken tussen de boodschap en de boodschapper.”
 2. Net als prinses Elisabeth studeren Sophy (21) en Laura (20) aan de Koninklijke Militaire School: “Hier leren vrouwen tenminste hoe ze een leider kunnen zijn”
  PREMIUM

  Net als prinses Elisabeth studeren Sophy (21) en Laura (20) aan de Koninklij­ke Militaire School: “Hier leren vrouwen tenminste hoe ze een leider kunnen zijn”

  Deze maand startte kroonprinses Elisabeth (18) haar opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. Daarmee zet ze een lange traditie binnen de koninklijke familie verder, maar wel als eerste prinses ooit. Als jonge vrouw voor een militaire school kiezen: Sophy Gravez (21) en Laura Couckuyt (20) deden het Elisabeth voor. Ze vallen op in die mannenwereld, maar krijgen geen speciale behandeling. En ze worden, net als de jongens, klaargestoomd tot leidinggevenden. “Hier ontdek je dat je als jongere wel echt discipline kan hebben.”
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'