Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Een groter brein, dus cognitief sterker? Dat meer mannen aan de top staan kan je biologisch niet verklaren, zeggen experts

Of het nu gaat om de politiek, de sportwereld of academische kringen, het aantal mannen aan de top is talrijker. Al lange tijd wijten wetenschappers dat aan de biologische verschillen: dankzij het grotere, mannelijke brein zouden ze cognitief sterker zijn. Een grootschalige studie, waarbij meer dan 10.000 eerdere onderzoeken geanalyseerd werden, verwijst die stelling nu definitief naar de vuilbak.

 1. Get Ready! licht toe waarom zoveel boysbands splitten: “Jimmy zong het meest. Dat zorgde voor discussies”

  Get Ready! licht toe waarom zoveel boysbands splitten: “Jimmy zong het meest. Dat zorgde voor discussies”

  De populaire Zuid-Koreaanse groep BTS gaat uit elkaar. Daarmee dikt de waslijst aan gesplitte boysbands verder aan. Een band gaat nooit stuk, zongen de jongeheren van X!NK, maar klopt dat wel? Wij vroegen aan Get Ready! wat er zich achter de schermen van de boysband afspeelt. “Iedereen was zo bezig met zijn ego. We bekeken zelfs welk lid de meeste post kreeg.” Een prestatiepsycholoog licht de tol van de boysband toe. “Lid zijn is topsport.”
 2. Zes Vlamingen die zonder angst ‘anders’ durven zijn in onze hokjesmaatschappij. “Als ik één lotgenoot kan inspireren, is mijn missie geslaagd”
  PREMIUM

  Zes Vlamingen die zonder angst ‘anders’ durven zijn in onze hokjesmaat­schap­pij. “Als ik één lotgenoot kan inspireren, is mijn missie geslaagd”

  Te dik om model te zijn. Vrouwelijker dan een ‘man’ mag zijn. Ziek, maar niet ziek genoeg. Aan de kant geschoven in een rolstoel. In onze hokjesmaatschappij horen Sharon, Jan, Veerle, Jens, Anaïs en Katrien nergens thuis, maar daar hebben ze vrede mee. Met NINA praten ze over normen, over vooroordelen, over heel simpel: gelukkig zijn op hun eigen manier. In de hoop dat we onze blik ooit verruimen. “Als kind verstopte ik me achter de zetel, nu loop ik voor duizenden mensen in lingerie over de catwalk.”
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Oudere sollicitanten krijgen bijna 50% minder positieve reacties: “Vlaamse praktijktesten moeten hier rekening mee houden”

  Oudere sollicitan­ten krijgen bijna 50% minder positieve reacties: “Vlaamse praktijk­tes­ten moeten hier rekening mee houden”

  De Vlaamse regering houdt best rekening met leeftijdsdiscriminatie bij het uitwerken van de praktijktesten op de arbeidsmarkt. Want oudere sollicitanten krijgen in Europa gemiddeld bijna 50 procent minder positieve reacties dan jongeren die zich bij een potentiële werkgever aanmelden. Dat besluiten de onderzoekers uit een internationale analyse van quasi alle praktijktesten die sinds 2005 wereldwijd zijn uitgevoerd, goed voor 900.000 fictieve sollicitaties.