"Als gedetineerden begrijpen waarom je een beslissing neemt, als ze voelen dat je in hun belang redeneert, krijg je respect."
Volledig scherm
PREMIUM
"Als gedetineerden begrijpen waarom je een beslissing neemt, als ze voelen dat je in hun belang redeneert, krijg je respect." © BELGA

Directrice, woordvoerster en psychologe over job in Belgische gevangenis: “Na mijn bevalling zei iemand: ‘We zullen je kind weten te vinden’. Dat komt hard binnen”

We zagen hen al aan het werk in het tweede seizoen van de VIER-reeks Ooit Vrij, die gedetineerden en medewerkers van Belgische gevangenissen volgt. Directrice Petra, woordvoerder Kathleen en psychologe Karen. Ze vertellen hoe het is om vrouw te zijn tussen mannelijke gedetineerden. “In Brussel heb ik íéder scheldwoord in het Frans geleerd.”

0 reacties

 1. Net als prinses Elisabeth studeren Sophy (21) en Laura (20) aan de Koninklijke Militaire School: “Hier leren vrouwen tenminste hoe ze een leider kunnen zijn”
  PREMIUM

  Net als prinses Elisabeth studeren Sophy (21) en Laura (20) aan de Koninklij­ke Militaire School: “Hier leren vrouwen tenminste hoe ze een leider kunnen zijn”

  Deze maand startte kroonprinses Elisabeth (18) haar opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. Daarmee zet ze een lange traditie binnen de koninklijke familie verder, maar wel als eerste prinses ooit. Als jonge vrouw voor een militaire school kiezen: Sophy Gravez (21) en Laura Couckuyt (20) deden het Elisabeth voor. Ze vallen op in die mannenwereld, maar krijgen geen speciale behandeling. En ze worden, net als de jongens, klaargestoomd tot leidinggevenden. “Hier ontdek je dat je als jongere wel echt discipline kan hebben.”
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"