Ex-televisiefiguur Frieda Van Wijck: "Ik ben nooit in het grote niets terechtgekomen."
Volledig scherm
PREMIUM
Ex-televisiefiguur Frieda Van Wijck: "Ik ben nooit in het grote niets terechtgekomen." © Dieter Bacquaert

De tweede ronde: steeds meer 65-plussers beginnen na hun pensioen aan een tweede carrière

Eindelijk met pensioen. Zeilen, golfen, reizen, het ultieme genieten kan beginnen. Toch gaan steeds meer 65-plussers op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging, meldt De Morgen. Mocht Martine Tanghe na maandag nog geen concrete plannen hebben, dan kan ze hier alvast inspiratie opdoen. “Als je geen doelen meer hebt, wordt je pensioen toch ook maar een lang wachten op de dood.”

20 reacties

 • nicole desseyn

  2 jaar geleden
  Als je na uw carrière nog moet werken , nee bedankt ! K heb 10 jaar in de confectie gewerkt en dan 32,5 jaar in kunststofbedrijf was ploegenwerk knieën versleten , schouderoperatie , artrose in de handen en polsen rug versleten ,,,,
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Op 65 eindelijk "tijd om te leven" en dan toch terug gaan verder werken ? Waarom de functie die een jonge dopper nodig heeft en redelijkerwijze toekomt, zo  gaan innemen ?
 • katty Philips

  2 jaar geleden
  Pensioen de laatste stap in een mens zijn leven, dan is het tijd om nog volop van het leven te genieten zolang men nog gezond blijft,dat anderen doen wat ze willen maar als je 45 jaar volop gewerkt heeft is het genoeg geweest.
 • Rene Bankschroef

  2 jaar geleden
  Nu kan je zeer duidelijk het verschil zien wie een "zwaar beroep" heeft en wie niet.?
 • Guido De Smet

  2 jaar geleden
  Voor mensen die echt gewerkt hebben is tot 65 jaar echt wel genoeg hoor. Voor sommigen is werken ganse dagen discussiëren over interessante onderwerpen. Dan is het natuurlijk leuk om te blijven doorgaan.
 1. Moeite met af kicken van je mailbox op vakantie? Expert geeft tips: “Begin een week op voorhand”

  Moeite met af kicken van je mailbox op vakantie? Expert geeft tips: “Begin een week op voorhand”

  Na maanden is het eindelijk zover. Je ligt aan het zwembad of trekt naar de Franse Alpen. Even geen werkzorgen, tot je ‘Pling!’ hoort: een mail, of twee, drie. Ga je piepen of niet? Florence Pérès, auteur van ‘Digital Detox’, geeft concrete tips over hoe je even écht van de e-mailradar verdwijnt. “Een nieuwe mail geeft onze hersenen een shot dopamine. We snakken daar soms naar.”
 2. Een groter brein, dus cognitief sterker? Dat meer mannen aan de top staan kan je biologisch niet verklaren, zeggen experts

  Een groter brein, dus cognitief sterker? Dat meer mannen aan de top staan kan je biologisch niet verklaren, zeggen experts

  Of het nu gaat om de politiek, de sportwereld of academische kringen, het aantal mannen aan de top is talrijker. Al lange tijd wijten wetenschappers dat aan de biologische verschillen: dankzij het grotere, mannelijke brein zouden ze cognitief sterker zijn. Een grootschalige studie, waarbij meer dan 10.000 eerdere onderzoeken geanalyseerd werden, verwijst die stelling nu definitief naar de vuilbak.