Ex-televisiefiguur Frieda Van Wijck: "Ik ben nooit in het grote niets terechtgekomen."
Volledig scherm
PREMIUM
Ex-televisiefiguur Frieda Van Wijck: "Ik ben nooit in het grote niets terechtgekomen." © Dieter Bacquaert

De tweede ronde: steeds meer 65-plussers beginnen na hun pensioen aan een tweede carrière

Eindelijk met pensioen. Zeilen, golfen, reizen, het ultieme genieten kan beginnen. Toch gaan steeds meer 65-plussers op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging, meldt De Morgen. Mocht Martine Tanghe na maandag nog geen concrete plannen hebben, dan kan ze hier alvast inspiratie opdoen. “Als je geen doelen meer hebt, wordt je pensioen toch ook maar een lang wachten op de dood.”

20 reacties

 • nicole desseyn

  2 weken geleden
  Als je na uw carrière nog moet werken , nee bedankt ! K heb 10 jaar in de confectie gewerkt en dan 32,5 jaar in kunststofbedrijf was ploegenwerk knieën versleten , schouderoperatie , artrose in de handen en polsen rug versleten ,,,,
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  Op 65 eindelijk "tijd om te leven" en dan toch terug gaan verder werken ? Waarom de functie die een jonge dopper nodig heeft en redelijkerwijze toekomt, zo  gaan innemen ?
 • katty Philips

  2 maanden geleden
  Pensioen de laatste stap in een mens zijn leven, dan is het tijd om nog volop van het leven te genieten zolang men nog gezond blijft,dat anderen doen wat ze willen maar als je 45 jaar volop gewerkt heeft is het genoeg geweest.
 • Lena Rodenbach

  2 maanden geleden
  Nu kan je zeer duidelijk het verschil zien wie een "zwaar beroep" heeft en wie niet.?
 • Guido De Smet

  2 maanden geleden
  Voor mensen die echt gewerkt hebben is tot 65 jaar echt wel genoeg hoor. Voor sommigen is werken ganse dagen discussiëren over interessante onderwerpen. Dan is het natuurlijk leuk om te blijven doorgaan.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbalbond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormingen harder aangepakt”
  PREMIUM

  Pegie (45) staat aan de top van de Belgische voetbal­bond: “Een man in mijn positie hadden ze bij grote hervormin­gen harder aangepakt”

  De voetbalwereld is ongetwijfeld een van de laatste mannenbastions in België. Maar daar begint verandering in te komen. Zo wordt er tegenwoordig ook een Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. De Red Flames krijgen meer en meer aandacht. En Pegie Leys (45) drong als eerste vrouw ooit door tot aan de top van de voetbalbond. Waarom dat zo’n huzarenstukje is, vertelt ze zelf. “Ik had een team met overwegend mannen. En op mijn eerste werkdag kwam ik daar binnen op hoge hakken, met mijn sjakosj, als hun nieuwe baas, terwijl ze me totaal niet kenden.”
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis