Jill Biden
Volledig scherm
PREMIUM
Jill Biden © AP

De nieuwe first lady Jill Biden behoudt haar eigen job “en dat is een goeie zaak”, zeggen relatietherapeut en mastercoach

Het Witte Huis ontvangt niet alleen een nieuwe president, maar ook een nieuwe gastvrouw. En Jill Biden (69) zorgt meteen voor een primeur: de first lady blijft óók doorwerken als lerares Engels. Twee jobs combineren, gemakkelijk is anders. Maar veel vrouwen kiezen voor de onafhankelijkheid die een eigen inkomen biedt. Heeft dat een effect op onze relaties? En hoe creëer je balans, als een partner toch thuisblijft? Mastercoach Heidi Gelders en Blind Getrouwd-relatietherapeut Sarah Hertens geven tekst en uitleg. “Als er een van de twee niet werkt, is er vaak een gevoel van ongelijkheid.” 

 1. Zo denken Vlamingen over hun werk en carrière, volgens de satirische Sara Leemans. “Steve draagt ‘weurk lajf balance’ hoog in het vaandel”

  Zo denken Vlamingen over hun werk en carrière, volgens de satirische Sara Leemans. “Steve draagt ‘weurk lajf balance’ hoog in het vaandel”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Een kwestie van onszelf wat te relativeren. Thema deze week: De loopbaan.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden