Volledig scherm
© bynouchka

De hele week productiever dankzij een ‘slow monday’ op je werk? Dorien Camps van Bossy Magazine legt in vier stappen uit hoe je het doet

Maandag: het is voor velen een gevreesde dag. Het weekend is voorbij, dus we beginnen gehaast aan onze nieuwe week. Wat als het ook anders kon? Door op maandag de tijd te nemen om op professioneel vlak een aantal dingen op een rijtje te zetten, geniet je de rest van de week van de voordelen.  Dankzij deze tips van Dorien Camps van Bossy Magazine beleef je een Slow Monday terwijl je werkt en productief bent.

 1. België op 19e plaats in onderzoek naar gelijke kansen voor vrouwen wereldwijd: veel vrouwen in management, bitter weinig vrouwen in STEM

  België op 19e plaats in onderzoek naar gelijke kansen voor vrouwen wereldwijd: veel vrouwen in management, bitter weinig vrouwen in STEM

  Gelijke kansen voor vrouwen: wereldwijd blijft het een utopie. Dat blijkt alweer uit een nieuw, grootschalig onderzoek naar gelijkheid in 100 landen. België doet het niet barslecht: we staan op de negentiende plaats, vooral omdat Belgische vrouwen goed scoren op managementposities en salaris. Maar heel wat landen doen het beter dan ons. Én slechter. Het maakt meteen duidelijk welke grote pijnpunten wereldwijd nog aangepakt moeten worden.
 2. Gravin Fiona du Monceau (42) wil behandeling vinden tegen corona: “Waarom op een strand gaan liggen als ik ook een verschil kan maken?”

  Gravin Fiona du Monceau (42) wil behande­ling vinden tegen corona: “Waarom op een strand gaan liggen als ik ook een verschil kan maken?”

  Opgegroeid in de hoogste kringen, en een ronduit indrukwekkende familiestamboom. Haar betovergrootvader richtte het grootwarenhuis Au Bon Marché op, dat later uitgroeide tot de supermarktketen GB. Haar moeder is een erfgename uit de groep Solvay. Maar zelf wil Fiona du Monceau de Bergendal (42), onderneemster en mama van vier, haar eigen pad uitstippelen. Als directeur van ExeVir, een piepjong bedrijf in Zwijnaarde dat Covid-19 bij de lurven wil nemen, zoekt ze naar een behandeling - geen vaccin! - voor het virus. Op basis van antilichamen van lama’s dan nog wel. “Als je kan bijdragen tot de maatschappij, moet je dat doen, in welke vorm dan ook.”
 1. Back to work, of naar het thuiskantoor. Alle tips voor een frisse start op een rij
  PREMIUM

  Back to work, of naar het thuiskan­toor. Alle tips voor een frisse start op een rij

  De zomer loopt stilaan ten einde. Volgende week openen de scholen opnieuw, en is het misschien ook tijd om terug naar het werk te gaan, of naar het hoekje van de keukentafel, dat al maanden in een geïmproviseerde werkplek is omgetoverd. “Ongeveer twee op de drie mensen voelt zich gestrest bij de gedachte alleen al om terug aan het werk te gaan.” Met deze tips van enkele experts kan je er wel weer tegenaan.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI