Volledig scherm
© Greetje Van Buggenhout

Charlotte Vandermeersch: "Ik heb nu de vrijheid om uitsluitend met mezelf en mijn job bezig te zijn"

"Sorry, sorry, sorry, ik heb mijn wekker niet gehoord", verontschuldigt Charlotte Vandermeersch zich wanneer ze iets te laat arriveert. "We zijn gisteren weggeweest. Het laatste wat ik me herinner is een taxi om 7 uur 's morgens ..." De actrice heeft er duidelijk een plezante nacht op zitten. Maar zodra ze voor het oog van de camera van Goesting staat, valt alle vermoeidheid van haar af en begint ze meteen te stralen. Van een stevig staaltje acteerwerk gesproken.

 1. Vrouwen bergen ambities nog altijd te snel op: 2 carrièrevrouwen helpen je op weg naar professioneel succes
  PREMIUM

  Vrouwen bergen ambities nog altijd te snel op: 2 carrière­vrou­wen helpen je op weg naar professio­neel succes

  Het is jammer genoeg nog altijd iets bijzonders: een vrouw die een hoge professionele positie bereikt. ‘De eerste vrouwelijke CEO’, ‘de eerste vrouwelijke premier’, ‘de eerste vrouwelijke decaan’: anno 2020 moeten vrouwen nog altijd glazen plafonds breken. En daarbovenop voel je als vrouw vaak nog de verplichtingen tegenover je gezin. Het is een worsteling die Marion Debruyne (48) en Katleen De Stobbeleir (42) bekend in de oren klinkt. De eerste is de eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School, de tweede professor in leiderschap aan Vlerick. In hun boek ‘Making your way’ formuleren ze hun wegwijzers naar succes. Hoe je als vrouw dat begrip ook definieert. “Als wij hadden gedacht: dáár moet onze carrière heen, dan waren we er nooit geraakt.”
 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Het hobbelige pad naar succes van Julie Goeminne, coach en yogadocente: “Als je je intuïtie volgt, loopt alles als vanzelf”

  Het hobbelige pad naar succes van Julie Goeminne, coach en yogadocen­te: “Als je je intuïtie volgt, loopt alles als vanzelf”

  “Toen mijn papa stierf in 1998, studeerde ik nog voor vertaler-tolk Duits-Engels. Mijn broer en zus waren al aan de slag in het familiebedrijf dat gefineerde platen leverde aan houthandels en schrijnwerkers. En wij, de kinderen, zetten het bedrijf verder. Ik stelde me daar geen vragen bij. Ik werkte met hart en ziel 70 uur per week, maar ik had steeds vaker last van kwaaltjes: zware vermoeidheid, hoofdpijn, emotionele buien. Alle symptomen van een burn-out. En als je papa vroeg gestorven is aan kanker, denk je al snel aan een tumor. Ik heb tal van onderzoeken laten doen, maar ik was perfect gezond. Tot ik bij een holistische dokter aanklopte. Die zei me vlakaf dat ik het buiten mezelf zocht, terwijl ik binnenin moest kijken wat niet klopte.”