Volledig scherm
© Getty Images

Burn-out vermindert promotiekansen met derde: “Problematisch”

Mensen met een burn-out die terug aan de slag gaan bij hun oude werkgever maken een derde minder kans om promotie te krijgen. Dat blijkt uit een studie van de faculteiten economie en psychologie van de UGent waar ook Het Nieuwsblad over bericht. "Dat is natuurlijk problematisch, aangezien velen na hun burn-out opnieuw aan de slag gaan bij hun 'oude' werkgever", zegt arbeidseconoom Stijn Baert, die mee het onderzoek verrichtte.

5 reacties

 • Vanessa Huysmans

  1 week geleden
  Ik zal eens 1 ding de wereld in gooien..diegenen die een burnout hebben gehad zijn eindelijk wakkergeschud. Ze leren met herstel hun grenzen te kennen, zelfinzicht en kwaliteiten te waarderen en komen vaak sterker in hun schoenen te staan. Dus 1 tip aan elk werkgever: investeer en geloof in deze mensen! Ze zijn goud waard!!
 • Jacques Mertens

  1 week geleden
  Commentaren hieronder van mensen die, gelukkig voor hen, nog geen burn-out gehad hebben. Het zijn vaak de meest trouwe, hardwerkende medewerkers die over de grens gaan zodat lichaam en geest eventjes afhaken. Maar na de burn-out blijven dat toch de meest waardevolle werknemers.
 • Geert jonckheere

  1 week geleden
  Ben je werknemer? Dan ben je gewoon een nummer zoals iedereen. Winst is het enige wat telt! Zorg gewoon voor jezelf als werknemer, rijk ga je er niet van worden als je teveel werkt voor je baas. Je gezondheid is je grootste goed, vergeet dat niet!
 • igor vandenberghe

  1 week geleden
  Hallo. Natuurlijk liggen de promotiekansen bij mensen met een burn-out lager. Wat had men anders gedacht? Dat men iemand met een burn-out zal bevoordelen tegenover iemand die al jarenlang trouw is aan het bedrijf. Dit los van het feit dat ik maar al te goed besef dat iedereen een burn-out kan oplopen. Maar welke werkgever zal diegene met een burn-out voortrekken op het ander personeel? Welk voorbeeld geef je dan aan je personeel? Werk hard, maar verwacht geen beloning.
 • Ake Gustavson

  1 week geleden
  Ik weet niet of dit problematisch is. Het lijkt me eerder logisch. Ik vermoed ook, dat als je een burn out doorgemaakt hebt, dat je prioriteiten elders liggen.
 1. Onderneemster Kelhia Mayoka (27) helpt mindervaliden en senioren met innovatief buddy-systeem: “In de Afrikaanse cultuur laten we ouderen ook niet stikken”

  Onderneem­ster Kelhia Mayoka (27) helpt mindervali­den en senioren met innovatief bud­dy-sys­teem: “In de Afrikaanse cultuur laten we ouderen ook niet stikken”

  Vrouwelijke ondernemers, er zijn er te weinig. Voeg daar een migratie-achtergrond aan toe en het lijstje wordt nog korter. Toch vonden we er die de pijnpunten in hun gemeenschappen aanpakken en zo de wereld op hun eigenzinnige manier een beetje mooier maken. Vandaag: de barmhartige Kelhia Mayoka (27) richtte ‘Odelia’ op, een zaak waarmee ze mindervaliden en senioren helpt bij het vinden van een buddy. “We leven in Vlaanderen aan zo’n hoog tempo en laten achter wie niet meekan. Maar juist die mensen hebben onze steun nodig.”
 1. Redactrice Anke gaat de baan op met Lady Trucker Shana (31): “Het is weer een vrouw? Vrouwelijke truckers kunnen nochtans beter parkeren dan mannen”
  PREMIUM

  Redactrice Anke gaat de baan op met Lady Trucker Shana (31): “Het is weer een vrouw? Vrouwelij­ke truckers kunnen nochtans beter parkeren dan mannen”

  ‘Lady Truckers’ op VTM 2 volgt vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs op de baan. Zo’n dagje meerijden in een camion? NINA-journaliste Anke is er als de kippen bij. Afspraak aan ... de kippenslachterij. De Waregemse Shana De Vreese (31) wacht Anke daar op met haar veertigtonner. Ze rijdt al vijf jaar met haar zeventien meter lange truck en manoeuvreert het gevaarte langs laadkades en magazijnen. Anke duikt mee het mannenwereldje en de bestuurderscabine in. “Mijn collega’s zijn grotere roddelaars dan je denkt. En als vrouw loop je altijd in de kijker.”
 2. Hug Your Boss-day: waarom vinden we het zo moeilijk om onze baas in de bloemetjes te zetten en hoe kunnen we het toch doen?

  Hug Your Boss-day: waarom vinden we het zo moeilijk om onze baas in de bloemetjes te zetten en hoe kunnen we het toch doen?

  Vandaag is het Hug Your Boss-day, een initiatief om het belang van een goede relatie tussen baas en medewerker onder de aandacht te brengen en werknemers aan te moedigen om hun leidinggevende ook eens een schouderklopje te geven. Hoe komt dat we dat in de praktijk zo weinig doen? En hoe kunnen we onze baas vandaag in de bloemetjes zetten zonder over te komen als een ‘bazenpoeper’? Wij vroegen het aan wellbeing consultant Ann De Bisschop.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie