Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Belgisch duo lanceert podcast voor vrouwelijke ondernemers: dit zijn hun belangrijkste tips

The future is female. Steeds meer vrouwen kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap of een plekje aan de top van een bedrijf. Maar de weg daarnaartoe is niet altijd even makkelijk. Nadia El Makhfi en Yana Smits willen jonge ambitieuze vrouwen helpen hindernissen te overwinnen en hun dromen waar te maken, en richten daarom een nuttige podcast op. Wij gingen luisteren naar hun belangrijkste tips. 

 1. Corona heeft werknemers veerkrachtiger gemaakt: “Nu is het aan de werkgevers en de managers!”
  PREMIUM

  Corona heeft werknemers veerkrach­ti­ger gemaakt: “Nu is het aan de werkgevers en de managers!”

  Neen, de coronaperiode was allesbehalve een eitje. Maar ze heeft veel werknemers ook veerkrachtiger gemaakt. “We zijn meer gaan bewegen, gezonder gaan koken en hadden meer aandacht voor onze work-life balance”, zegt welzijnsexpert Ann De Bisschop (52). “Nu moeten we die gezonde gewoontes vasthouden. Voor bedrijfsleiders is het hoog tijd dat ze de werkplek stressvrij en gelukkiger maken."
 2. Hug Your Boss-day: waarom vinden we het zo moeilijk om onze baas in de bloemetjes te zetten en hoe kunnen we het toch doen?

  Hug Your Boss-day: waarom vinden we het zo moeilijk om onze baas in de bloemetjes te zetten en hoe kunnen we het toch doen?

  Vandaag is het Hug Your Boss-day, een initiatief om het belang van een goede relatie tussen baas en medewerker onder de aandacht te brengen en werknemers aan te moedigen om hun leidinggevende ook eens een schouderklopje te geven. Hoe komt dat we dat in de praktijk zo weinig doen? En hoe kunnen we onze baas vandaag in de bloemetjes zetten zonder over te komen als een ‘bazenpoeper’? Wij vroegen het aan wellbeing consultant Ann De Bisschop.
 3. Wie burn-out had, krijgt minder kansen op een nieuwe job. Nochtans is de baas mee verantwoordelijk, zegt expert
  PREMIUM

  Wie burn-out had, krijgt minder kansen op een nieuwe job. Nochtans is de baas mee verantwoor­de­lijk, zegt expert

  Een burn-out kan iedereen overkomen. En toch blijkt uit een nieuwe studie van UGent dat werkgevers niet staan te springen om een ex-patiënt aan te nemen. “Ze kunnen niet tegen stress en zijn weer sneller ziek”, klinkt het. Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) ontkracht die vooroordelen, bekijkt de invloed van corona op onze energiebatterij en somt alle feiten over de burn-out op.