Expert Thijs Launspach: “Voorkom stress en plan je agenda niet te vol”.
Volledig scherm
Expert Thijs Launspach: “Voorkom stress en plan je agenda niet te vol”. © Getty Images

Altijd tijd tekort op het werk? Zo krijg je jouw to-dolijst wel afgewerkt

Een to-dolijst afwerken hoort thuis in de categorie ‘makkelijker gezegd dan gedaan’. Voor je de eerste taak hebt afgerond, heb jij je mailbox gecheckt, een kop koffie gedronken en een collega geholpen. We willen allemaal vliegensvlug zo veel mogelijk werk verrichten, maar simpel is anders. Hoe pak je dit het best aan? Psycholoog en stress-expert Thijs Launspach geeft advies. 

3 reacties

 • Danielle Duym

  2 jaar geleden
  Hoe lager je zit in de hiërarchie, hoe moeilijker het is om die buffer in te bouwen want hoe lager je zit, hoe meer men je overbelast zonder dat je mogelijkheid tot inspraak krijgt.
 • NOEL CLAES

  2 jaar geleden
  Trouwens wie zegt dat het werk vandaag af moet zijn ?
 • NOEL CLAES

  2 jaar geleden
  Als je meer op sociale media zit dan werkt heb je altijd tijd te kort.
 1. Gravin Fiona du Monceau (42) wil behandeling vinden tegen corona: “Waarom op een strand gaan liggen als ik ook een verschil kan maken?”

  Gravin Fiona du Monceau (42) wil behande­ling vinden tegen corona: “Waarom op een strand gaan liggen als ik ook een verschil kan maken?”

  Opgegroeid in de hoogste kringen, en een ronduit indrukwekkende familiestamboom. Haar betovergrootvader richtte het grootwarenhuis Au Bon Marché op, dat later uitgroeide tot de supermarktketen GB. Haar moeder is een erfgename uit de groep Solvay. Maar zelf wil Fiona du Monceau de Bergendal (42), onderneemster en mama van vier, haar eigen pad uitstippelen. Als directeur van ExeVir, een piepjong bedrijf in Zwijnaarde dat Covid-19 bij de lurven wil nemen, zoekt ze naar een behandeling - geen vaccin! - voor het virus. Op basis van antilichamen van lama’s dan nog wel. “Als je kan bijdragen tot de maatschappij, moet je dat doen, in welke vorm dan ook.”