K.
Volledig scherm
© K.

Alles wat je altijd al wilde vragen aan een van de weinige vrouwelijke privédetectives in ons land

In films en series leiden privédetectives een razend spannend leven, doen ze de ene wilde achtervolging na de andere en moeten ze soms uit het niets naar de andere kant van de wereld reizen om een zaak op te lossen. Een Hollywoodcliché of realiteit? Wij voelen Katinka (51), één van de weinige vrouwelijke privédetectives in België, aan de tand. Hoe ziet haar dag eruit, wat is de moeilijkste zaak die ze ooit gehad heeft en meer.

1 reactie

 • Guy Dupont

  4 jaar geleden
  Ik vraag me steeds af, hoe werkt die mond aan mond reclame...?
 1. Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrièrecoach

  Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrière­coach

  Naomi Osaka (23) is goed bezig het taboe rond mentale gezondheid te slopen. Eerst gaf ze forfait voor Roland Garros en Wimbledon, nu schrijft de Japanse tennisster een opiniestuk in Time Magazine over het belang van mentale rust en pleit ze voor een mentale ‘health day’ voor iedereen. Ook carrièrecoach Marieke Genard is voorstander, “want zelfzorg is belangrijker dan ooit op de werkvloer.” Ze legt uit hoe je zo’n baaldag kunt vragen aan je eigen baas.
 2. Nathalie Francken (44), zus van politicus Theo Francken, over haar hoge functie bij de Wereldbank “Corona betekent véél werk voor ons”

  Nathalie Francken (44), zus van politicus Theo Francken, over haar hoge functie bij de Wereldbank “Corona betekent véél werk voor ons”

  Theo Francken (42) beschrijft zijn grote zus als het alerte, hevige kind dat tijdens de autorit naar Zuid-Frankrijk tien uur wakker bleef, afritten telde en bleef vragen hoe ver het nog was. Die kwieke geest vertaalt zich nu in een topjob. Nathalie Francken (44) verhuisde twee jaar geleden naar Washington D.C. om plaatsvervangend directeur te worden bij de Wereldbank. Maar was Nathalie een quizvraag, dan raakte zelfs alwetende Ella Leyers niet veel verder dan ‘zus van politicus Theo’. Tijd om persoonlijk te worden met NINA.
 1. België op 19e plaats in onderzoek naar gelijke kansen voor vrouwen wereldwijd: veel vrouwen in management, bitter weinig vrouwen in STEM

  België op 19e plaats in onderzoek naar gelijke kansen voor vrouwen wereldwijd: veel vrouwen in management, bitter weinig vrouwen in STEM

  Gelijke kansen voor vrouwen: wereldwijd blijft het een utopie. Dat blijkt alweer uit een nieuw, grootschalig onderzoek naar gelijkheid in 100 landen. België doet het niet barslecht: we staan op de negentiende plaats, vooral omdat Belgische vrouwen goed scoren op managementposities en salaris. Maar heel wat landen doen het beter dan ons. Én slechter. Het maakt meteen duidelijk welke grote pijnpunten wereldwijd nog aangepakt moeten worden.
 2. Komt er ook bij ons binnenkort een ‘recht op deconnectie’? Prof: “Slechte balans tussen werk en privé is recept voor vroegtijdig uitvallen”

  Komt er ook bij ons binnenkort een ‘recht op deconnec­tie’? Prof: “Slechte balans tussen werk en privé is recept voor vroegtij­dig uitvallen”

  Sinds we thuiswerken is de grens tussen ons privé- en professionele leven steeds meer vervaagd. Want na een lange werkdag aan je geïmproviseerd bureau de knop omdraaien, is moeilijk. Daarnaast zijn we volgens een grootschalige studie ook een pak meer beginnen werken sinds de pandemie. Dat wakkerde het debat aan om een algemeen ‘recht op deconnecteren' in te voeren in de bedrijfscultuur, zoals in Spanje, Italië en Frankrijk al het geval is. Kan dat ook bij ons? Christophe Vanroelen, professor arbeidssociologie aan de Vrije Universiteit Brussel: “Het is de verantwoordelijkheid van de baas om ervoor te zorgen dat de werkdag goed afgebakend is.”