K.
Volledig scherm
© K.

Alles wat je altijd al wilde vragen aan een van de weinige vrouwelijke privédetectives in ons land

In films en series leiden privédetectives een razend spannend leven, doen ze de ene wilde achtervolging na de andere en moeten ze soms uit het niets naar de andere kant van de wereld reizen om een zaak op te lossen. Een Hollywoodcliché of realiteit? Wij voelen Katinka (51), één van de weinige vrouwelijke privédetectives in België, aan de tand. Hoe ziet haar dag eruit, wat is de moeilijkste zaak die ze ooit gehad heeft en meer.

1 reactie

  • Guy Dupont

    3 jaar geleden
    Ik vraag me steeds af, hoe werkt die mond aan mond reclame...?
  1. Gravin Fiona du Monceau (42) wil behandeling vinden tegen corona: “Waarom op een strand gaan liggen als ik ook een verschil kan maken?”

    Gravin Fiona du Monceau (42) wil behande­ling vinden tegen corona: “Waarom op een strand gaan liggen als ik ook een verschil kan maken?”

    Opgegroeid in de hoogste kringen, en een ronduit indrukwekkende familiestamboom. Haar betovergrootvader richtte het grootwarenhuis Au Bon Marché op, dat later uitgroeide tot de supermarktketen GB. Haar moeder is een erfgename uit de groep Solvay. Maar zelf wil Fiona du Monceau de Bergendal (42), onderneemster en mama van vier, haar eigen pad uitstippelen. Als directeur van ExeVir, een piepjong bedrijf in Zwijnaarde dat Covid-19 bij de lurven wil nemen, zoekt ze naar een behandeling - geen vaccin! - voor het virus. Op basis van antilichamen van lama’s dan nog wel. “Als je kan bijdragen tot de maatschappij, moet je dat doen, in welke vorm dan ook.”