Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Al gehoord van de team-out? Experten leggen uit hoe je opnieuw verbinding vindt met je team

Goed GevoelIn maart zullen sommigen onder ons één jaar aan het thuiswerken zijn. Zonder collega’s om ons heen, met minder voeling met de werkgever … De team-out loert om de hoek! Sommige bedrijven proberen nu aan de hand van e-pero’s of secret coffees de connectie met de werknemers opnieuw te boosten. Maar als je er een verplichting van maakt om na de werkuren nog een glas te drinken met de collega’s, wordt het een nieuwe bron van stress. Een arbeidspsycholoog, verbindingscoach, CEO en HR-expert leggen uit hoe je de verbinding in leven kan houden. 

9 reacties

 • Nico Herbots

  11 maanden geleden
  Het is voor iedereen anders, maar ik persoonlijk vond het een verademing om niet meer elke dag in diezelfde hectiek, met diezelfde personen te moeten zitten van 's ochtends tot 's avonds. Ik heb hoegenaamd niet geleden onder thuiswerken, integendeel. En al die problematiekjes met die fancy Engelse naampjes, ik vraag me af of die ook bestaan in de echte wereld of alleen in de hoofdjes van de massa's zelfverklaarde experts aan wiens nieuwste mening niemand eigenlijk een boodschap heeft.
 • Fred Fred

  1 jaar geleden
  Zowiso? Mooi woordje.
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Waarom zetten wij op diploma's niet meteen "expert in..." rechten, bouwkunde, psychologie, wiskunde, fietsenmaker, garagist, viroloog enz.enz; De experten nemen in de maatschappij toe gelijk kattenjongen. Iedereen die een mening geeft of gevraagd wordt , wordt meteen expert genoemd. ik voel mij met de dag dommer en meer achteruitgesteld zonder die titel.
 • Steve Blokzijl

  1 jaar geleden
  Veel te veel bureau gepeupel, op een bureau zitten, geeft zowiso al stress
 • Peter van Nieuwpoort

  1 jaar geleden
  Welke kletskoek vinden ze nog meer uit om in het uitkeringssysteem te kunnen komen.
 1. Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrièrecoach

  Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een ‘mental health day’ op het werk. “Geen slecht idee”, zegt carrière­coach

  Naomi Osaka (23) is goed bezig het taboe rond mentale gezondheid te slopen. Eerst gaf ze forfait voor Roland Garros en Wimbledon, nu schrijft de Japanse tennisster een opiniestuk in Time Magazine over het belang van mentale rust en pleit ze voor een mentale ‘health day’ voor iedereen. Ook carrièrecoach Marieke Genard is voorstander, “want zelfzorg is belangrijker dan ooit op de werkvloer.” Ze legt uit hoe je zo’n baaldag kunt vragen aan je eigen baas.
 2. Sandrine (30) heeft dankzij de ‘FIRE’-lifestyle genoeg geld om over een paar jaar halftijds te werken. “Financiën waren nochtans écht niet mijn ding”
  PREMIUM

  Sandrine (30) heeft dankzij de ‘FIRE’-lifestyle genoeg geld om over een paar jaar halftijds te werken. “Financiën waren nochtans écht niet mijn ding”

  Je werkt vijfenveertig jaar en gaat op pensioen rond je vijfenzestigste. Zo doen de meeste Belgen het. Sandrine (30) niet. Zij kan door verstandig om te gaan met haar geld over een paar jaar een pak minder werken. Ze volgt daarvoor de ideeën van de ‘FIRE’-beweging, die wereldwijd aan volgers wint. Financiën beheren haatte Sandrine vroeger, nu kijkt ze door te sparen en te beleggen met een gerust hart naar de toekomst. “Mijn geldzaken op een rijtje hebben is de grootste rijkdom die ik heb, en de beste antistressremedie.”