Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

80% van producten is goedkoper op Amazon dan in Belgische webshops

Producten die verkocht worden op Amazon zijn in 80% van de gevallen goedkoper dan wanneer ze verkocht worden op Belgische webshops. Dat blijkt uit een analyse door Vergelijk.be, dat meer dan 200 Belgische webwinkels heeft vergeleken. Voordelig voor de consument, iets minder voor de werknemers van Amazon zelf. Vorige week bracht een Britse undercoverjournalist nog de erbarmelijke werkomstandigheden in een magazijn van de internetgigant aan het licht. 

17 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  3 jaar geleden
  in plaats van weer te proberen de consument schuldgevoel aan te praten: de baas van Amazon behoort tot de rijkste mensen van de planeet. Het probleem zit hem niet zozeer bij de consument - die probeert ook maar het maximum te halen uit zijn steeds maar dalende koopkracht - maar bij extreem hebberig management. Ik wil alles en ik wil het nu, ten koste van alles en iedereen. Als wij meer gaan betalen, profiteren niet de uitgebuite werknemers daarvan, maar wel -opnieuw- de top.
 • Conny Van den Bosch

  3 jaar geleden
  Als ik dan al iets bestel in ons eigen land dan is het niet enkel duurder maar wordt ook nog eens dagen later pas geleverd. En dan kijk je op de verpakking en blijkt dat het toch uit het buitenland komt.
 • Alex Terieure

  3 jaar geleden
  Ik koop zeer veel via webshops. De meeste .be shops zijn bijna allemaal doorgelinkt naar .nl. Transportkosten zijn nauwelijks duurder via NL. 't ja bij wie ligt het probleem dan eigenlijk?
 • Norbert Corten

  3 jaar geleden
  Webshops,warenhuizen voedingsmiddelen,telecom bedrijven noem nu eens iets op.wat in België goedkoper is dan in de ons omringende landen. De netto inkomens van lonen en pensioenen zijn lager dat is een feit.
 • Andy De Schieter

  3 jaar geleden
  Ik koop ook bij Amazon, en waarom niet ? Mijn geld kan ik maar 1 keer uitgeven en dat gaat naar de goedkoopste.
 1. Ontmoet de vier straffe vrouwen die genomineerd zijn als ondernemers van het jaar: “Het voelt als een bekroning voor het afgelegde traject”

  Ontmoet de vier straffe vrouwen die genomi­neerd zijn als onderne­mers van het jaar: “Het voelt als een bekroning voor het afgelegde traject”

  Elk jaar wordt vrouwelijk ondernemerstalent bekroond met de WOMED Awards. Enerzijds als erkenning voor hun ondernemerschap, anderzijds om ook andere Belgische vrouwen te inspireren om hun eigen zaak te starten. Woensdag werden de vier finalistes bekendgemaakt, stuk voor stuk sterke vrouwen met ambitie en talent. Maak kennis met Sophie Claes, Leen Gysen, Bouchra Hashassi en Femke Helon. “Door hard te werken, een goed financieel plan te maken en je verstand te gebruiken, heb je zelf al heel veel in de hand om er een succes van te maken”, vertelt Claes.
 2. Aan huis bij Dries Van Noten, Stella McCartney en de familie Jagger: Belgische topfotografe Pamela Berkovic over seksime en perfectionisme
  PREMIUM
  NINA

  Aan huis bij Dries Van Noten, Stella McCartney en de familie Jagger: Belgische topfotogra­fe Pamela Berkovic over seksime en perfectio­nis­me

  Ze woont al meer dan twintig jaar in New York, maar ze is Belgische van oorsprong. Haar ouders zijn kunstverzamelaars, zij is een topfotografe. Pamela Berkovic (42) is thuis bij de allergrootste modemerken, van Dior tot Dries Van Noten. En ze is goed bevriend met echte rocklegendes, de familie Jagger. “Ze weten dat ze mij kunnen vertrouwen. Ik heb geen bijbedoelingen.” We praten met haar over seksisme in de modewereld, de vrouwelijke blik en, jawel, het charisma van Mick Jagger.
 1. Deze 11 tips om productiever te zijn en meer gedaan te krijgen vonden we op TikTok

  Deze 11 tips om productie­ver te zijn en meer gedaan te krijgen vonden we op TikTok

  Een nieuw jaar, een nieuwe start. Misschien dus ook tijd om nieuwe goede gewoontes te incorporeren die je kunnen helpen productiever te zijn? Wij selecteerden elf verrassend nuttige tips die we tegenkwamen op ... TikTok. De app wordt doorgaans uitsluitend gebruikt voor entertainment en is dus een nogal onverwachtse plaats om carrièregericht advies op terug te vinden. Desalniettemin vonden wij deze tips erg behulpzaam en jij vast ook.