Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

80% van producten is goedkoper op Amazon dan in Belgische webshops

Producten die verkocht worden op Amazon zijn in 80% van de gevallen goedkoper dan wanneer ze verkocht worden op Belgische webshops. Dat blijkt uit een analyse door Vergelijk.be, dat meer dan 200 Belgische webwinkels heeft vergeleken. Voordelig voor de consument, iets minder voor de werknemers van Amazon zelf. Vorige week bracht een Britse undercoverjournalist nog de erbarmelijke werkomstandigheden in een magazijn van de internetgigant aan het licht. 

17 reacties

 • Nico Herbots

  5 jaar geleden
  in plaats van weer te proberen de consument schuldgevoel aan te praten: de baas van Amazon behoort tot de rijkste mensen van de planeet. Het probleem zit hem niet zozeer bij de consument - die probeert ook maar het maximum te halen uit zijn steeds maar dalende koopkracht - maar bij extreem hebberig management. Ik wil alles en ik wil het nu, ten koste van alles en iedereen. Als wij meer gaan betalen, profiteren niet de uitgebuite werknemers daarvan, maar wel -opnieuw- de top.
 • Conny Van den Bosch

  5 jaar geleden
  Als ik dan al iets bestel in ons eigen land dan is het niet enkel duurder maar wordt ook nog eens dagen later pas geleverd. En dan kijk je op de verpakking en blijkt dat het toch uit het buitenland komt.
 • Alex Terieure

  5 jaar geleden
  Ik koop zeer veel via webshops. De meeste .be shops zijn bijna allemaal doorgelinkt naar .nl. Transportkosten zijn nauwelijks duurder via NL. 't ja bij wie ligt het probleem dan eigenlijk?
 • Norbert Corten

  5 jaar geleden
  Webshops,warenhuizen voedingsmiddelen,telecom bedrijven noem nu eens iets op.wat in België goedkoper is dan in de ons omringende landen. De netto inkomens van lonen en pensioenen zijn lager dat is een feit.
 • Andy De Schieter

  5 jaar geleden
  Ik koop ook bij Amazon, en waarom niet ? Mijn geld kan ik maar 1 keer uitgeven en dat gaat naar de goedkoopste.
 1. 20.000 vrouwen in de bouw: Greet (46) en Kimberley (27) snappen waarom. “Zo fijn om met die mannen te werken”

  20.000 vrouwen in de bouw: Greet (46) en Kimberley (27) snappen waarom. “Zo fijn om met die mannen te werken”

  De bouwsector kampt nog altijd met een van de grootste personeelstekorten van alle sectoren. Jammer, vinden Greet en Kimberley, gelukkig zijn zij als vrouwen stilaan niet meer zo zeldzaam in hun wereld. De één rolde toevallig de sector in als dakwerker, de ander droomt al van kinds af aan van de bouw en verft nu. “Mannen willen zich precies meer bewijzen wanneer er een vrouw op de werf is.”