Volledig scherm
© Thinkstock

"72 procent van de jonge generatie krijgt een quarterlifecrisis"

De dagen worden korter, je ochtendhumeur langer. Het is pikdonker wanneer je 's ochtends thuis vertrekt, en als je 's avonds de sleutel weer in het slot steekt, lijkt het alsof de nacht alweer gevallen is. Om maar te zeggen: geen wonder dat we er allemaal een beetje sip bijlopen. Of is er misschien meer aan de hand?

5 reacties

 • Lies De Vuyst

  3 jaar geleden
  En ik krijg dat nu pas.... ( 39 )
 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  3 jaar geleden
  Wij waren prille 20ers, studies afgewerkt, getrouwd, kind, gebouwen en gaan werken. Nu 26-27 nog naar school, de wereld gezien, alle festivals afgelopen, maar nog geen klop gedaan. En al in crisis van wat ??? Ze willen teveel wij wilden ook veel, maar we werkten ervoor en eenmaal goed gesetteld durfden wij ons iets permiteren, maar tegenwoordig eerst leven en dan de rest.....
 • patrick brom

  3 jaar geleden
  quarter-life crisis neen dat is omdat ze de lat veel te hoog leggen aan prullen van het moment dat er een nieuwe gsm of tv of pc of spelletjes moeten ze dat hebben en veel geld verdienen en weinig te werken dat is de oorzaak ,iemand die goed met zijn budget om kan heeft dat niet
 • Jan Maarten

  3 jaar geleden
  Het punt is dat alles steeds veel sneller gaat en het nauwelijks is bij te houden. Een midlife wordt dan een kwartlife crisis en straks een fulltime crisis. Dit wordt nog versterkt door de 3 seconden advertentie clips, de deadline druk op het werk, de social media druk, enz. Misschien moeten we onze lifestyle herbekijken en terug op een normaal tempo gaan leven.
 • Annie Broeckx

  3 jaar geleden
  De enige remedie om de mensen terug hun geluk te laten vinden is simpel..... Stop met al die "beterweters" ons leven te laten bepalen.
 1. Deze 11 tips om productiever te zijn en meer gedaan te krijgen vonden we op TikTok

  Deze 11 tips om productie­ver te zijn en meer gedaan te krijgen vonden we op TikTok

  Een nieuw jaar, een nieuwe start. Misschien dus ook tijd om nieuwe goede gewoontes te incorporeren die je kunnen helpen productiever te zijn? Wij selecteerden elf verrassend nuttige tips die we tegenkwamen op ... TikTok. De app wordt doorgaans uitsluitend gebruikt voor entertainment en is dus een nogal onverwachtse plaats om carrièregericht advies op terug te vinden. Desalniettemin vonden wij deze tips erg behulpzaam en jij vast ook.
 2. Belgische wereldverbeteraars: 5 micro-ondernemers met een missie. “Alles is gegroeid uit een persoonlijke frustratie”
  PREMIUM

  Belgische wereldver­be­te­raars: 5 mi­cro-onderne­mers met een missie. “Alles is gegroeid uit een persoonlij­ke frustratie”

  Ze hebben geen keuze. Hun hart geeft hen in dat ze zich moéten inzetten voor de natuur of hun medemens. De Belgische Lenja (28) creëerde ’s werelds eerste circulaire zonnebrillenmerk. Isabel (36) ontwikkelt ecologische luiers. François (38) is het brein achter het sociale succesverhaal Helpper. Ruth (22) zorgt ervoor dat minder bruidsjurken in de vuilnisbak belanden. En Stefanie (29) gaat de strijd aan met stress. Vijf kleine ondernemers met één grote missie: de wereld een beetje mooier maken.
 3. De hele week productiever dankzij een ‘slow monday’ op je werk? Dorien Camps van Bossy Magazine legt in vier stappen uit hoe je het doet

  De hele week productie­ver dankzij een ‘slow monday’ op je werk? Dorien Camps van Bossy Magazine legt in vier stappen uit hoe je het doet

  Maandag: het is voor velen een gevreesde dag. Het weekend is voorbij, dus we beginnen gehaast aan onze nieuwe week. Wat als het ook anders kon? Door op maandag de tijd te nemen om op professioneel vlak een aantal dingen op een rijtje te zetten, geniet je de rest van de week van de voordelen. Dankzij deze tips van Dorien Camps van Bossy Magazine beleef je een Slow Monday terwijl je werkt en productief bent.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis