Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

28.000 Belgen vorig jaar geveld door burn-out: is het ook bij jou tijd om aan de alarmbel te trekken?

In 2017 hebben 28.000 mensen een uitkering gekregen van het Riziv omdat ze thuiszaten met een burn-out. Volgens de directeur-generaal bij de dienst voor uitkeringen François Perl loopt één op de zes Belgen het risico op een burn-out. Dit moet je weten over de aandoening, en vul de quiz in om te weten te komen of het ook bij jou tijd is om aan de alarmbel te trekken.

8 reacties

 • Nico Herbots

  5 jaar geleden
  mja, als je ziet hoe slordig sommige yuppie-managers met hun 'human capital' omspringen, verwondert het mij niks. Een heleboel wollig geleuter, doorspekt met nikszeggende Engelstalige termen, doen alsof je mening van tel is, maar als puntje bij paaltje komt, word je in een hokje geduwd en gelabeld, zonder enige inspraak of zicht op groei of verbetering. Meer werken, harder werken, minder loon, behandeld worden als een kleuter en mond houden. Ik ken menig gefrustreerd werknemer.
 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  5 jaar geleden
  Ik doe met geen enkele mode mee ; ik wil geen pantalon met een scheur ter hoogte van de knie, geen depressie, geen burn-out, aanschuiverij in een file, geen Smart Phone, geen bier zonder alcohol, geen zoete mayon(n)aise, geen Cola-Nul, geen suikerloze pralines, geen jogging met oordopjes-muziek want ik wandel liever terwijl ik vogels hoor fluiten. Ik ben dan ook hopeloos-ouderwets-gelukkig-gepensioneerd !
 • Nathalie Landtsheer

  5 jaar geleden
  Foto doet me denken aan een callcenter. In mijn ogen de meest aangeboden job en meteen de vreselijkste. Mensjes overtuigen waardeloze producten te verkopen, ik zou meteen een burn-out krijgen. Is trouwens ziekte van deze tijd. Als je een keer teveel ademhaalt, snoeien ze aan je loon. Welke ontspanning? De wereld is 'hyper' actief en draait als een radartje meer muntjes te verzamelen.
 • Emiel Vandeplas

  5 jaar geleden
  Hulpverlening is ook in handen van dezelfde Vlaams-Brabantse politieke geesten !
 • Ronny Cockuyt

  5 jaar geleden
  Vroeger waren het houten schepen met ijzeren venten,nu hebben we enkel nog ijzeren schepen met houten venten of vrouwen. Pak ze tegenwoordig een paar dagen hun Smarth Phone af en ze zakken al in een depressie