1. Amerikaans tijdschrift beeldt sterren af als baby: “Hadids en Kendall Jenner zijn bekendste nepo babies.” Wat zijn dat?
  PREMIUM

  Amerikaans tijd­schrift beeldt sterren af als baby: “Hadids en Kendall Jenner zijn bekendste nepo babies.” Wat zijn dat?

  De laatste nieuwe cover van New York Magazine bracht heel Hollywood in rep en roer. Daarop zien we verschillende bekende koppen afgebeeld als baby’s. Een ludieke verwijzing naar het feit dat ze hun status - volgens velen - danken aan hun beroemde ouders. ‘Nepo babies’ worden zulke sterren ook wel eens genoemd. Een cultuursocioloog verklaart het fenomeen. “Ik zou nooit een model zijn geworden zonder mijn ouders.”
 1. Had betere teamspirit de rode duivels kunnen redden? 3 experts geven tips: “Vertrouwen is hét sleutelwoord”
  PREMIUM

  Had betere teamspirit de rode duivels kunnen redden? 3 experts geven tips: “Vertrouwen is hét sleutel­woord”

  Het lijkt erop dat de teamspirit bij onze Rode Duivels helemaal scheef zat op het WK. In plaats van een sterk team zien we koppige individuen. Had teamspirit onze nationale ploeg kunnen redden? Kan zo’n manke teamspirit hersteld worden, op het veld, de werkvloer of in een vriendenkring? En wanneer vorm je een ‘topteam’? Drie experten reageren. “Een beetje wrijving is echt niet slecht.”
 2. Allereerste vrouwelijke scheids op het WK. Deze Vlaamse is ook goed op weg: “Ik heb macht met mijn kaarten”

  Allereer­ste vrouwelij­ke scheids op het WK. Deze Vlaamse is ook goed op weg: “Ik heb macht met mijn kaarten”

  Primeur vanavond: de Française Stéphanie Frappart fluit als eerste vrouw ooit een match op het WK. In ons land zijn er maar negenenzeventig vrouwelijke scheidsrechters en aan de top is het eenzaam, weet Viki De Cremer (29). De jonge belofte werkt hard om in Stéphanies voetsporen te kunnen treden, in de hoop dat meer vrouwen haar willen volgen. “We zijn nu echt met te weinig.”
 1. Moeite met af kicken van je mailbox op vakantie? Expert geeft tips: “Begin een week op voorhand”

  Moeite met af kicken van je mailbox op vakantie? Expert geeft tips: “Begin een week op voorhand”

  Na maanden is het eindelijk zover. Je ligt aan het zwembad of trekt naar de Franse Alpen. Even geen werkzorgen, tot je ‘Pling!’ hoort: een mail, of twee, drie. Ga je piepen of niet? Florence Pérès, auteur van ‘Digital Detox’, geeft concrete tips over hoe je even écht van de e-mailradar verdwijnt. “Een nieuwe mail geeft onze hersenen een shot dopamine. We snakken daar soms naar.”