1. Belgische fotografe Régine Mahaux (59) is kind aan huis bij Trump: “Toen Donald en Melania positief testten, heb ik een berichtje gestuurd om beterschap te wensen”

  Belgische fotografe Régine Mahaux (59) is kind aan huis bij Trump: “Toen Donald en Melania positief testten, heb ik een berichtje gestuurd om beterschap te wensen”

  Met de Amerikaanse verkiezingen in aantocht brandt er maar één vraag op ieders lippen. Blijft Trump aan de macht? Ook voor Régine Mahaux is het afwachten. De Belgische is naast een graag geziene gaste bij beroemdheden en onze prinses Astrid, de huisfotografe van de Amerikaanse presidentsfamilie. Een unieke band die haar al de helft van haar vriendschappen kostte. Maar afschrikken doet het haar niet. “Ik vel geen oordeel, ik leg enkel geschiedenis vast.”
 1. Vrouwen bergen ambities nog altijd te snel op: 2 carrièrevrouwen helpen je op weg naar professioneel succes
  PREMIUM

  Vrouwen bergen ambities nog altijd te snel op: 2 carrière­vrou­wen helpen je op weg naar professio­neel succes

  Het is jammer genoeg nog altijd iets bijzonders: een vrouw die een hoge professionele positie bereikt. ‘De eerste vrouwelijke CEO’, ‘de eerste vrouwelijke premier’, ‘de eerste vrouwelijke decaan’: anno 2020 moeten vrouwen nog altijd glazen plafonds breken. En daarbovenop voel je als vrouw vaak nog de verplichtingen tegenover je gezin. Het is een worsteling die Marion Debruyne (48) en Katleen De Stobbeleir (42) bekend in de oren klinkt. De eerste is de eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School, de tweede professor in leiderschap aan Vlerick. In hun boek ‘Making your way’ formuleren ze hun wegwijzers naar succes. Hoe je als vrouw dat begrip ook definieert. “Als wij hadden gedacht: dáár moet onze carrière heen, dan waren we er nooit geraakt.”
 2. Vrije vrouwen in beeld: voor deze dames is de wereld hun kantoor “Als vrouw hebben we zoveel kracht in ons, maar daar vertrouwen we niet genoeg op”
  PREMIUM

  Vrije vrouwen in beeld: voor deze dames is de wereld hun kantoor “Als vrouw hebben we zoveel kracht in ons, maar daar vertrouwen we niet genoeg op”

  De wind in je rug, de zon op je snoet en stilte om je heen: voor Marion (57), Armelle (46) en Vicky (30) is het dagelijkse kost. Voor een kantoorjob passen ze liever. Hun roeping ligt in de natuur. Van paardrijden tot peddelen, deze drie dames geven gehoor aan de roep van hun innerlijke, wilde vrouw. “In Mongolië logeerde ik bij adelaarjagers, in een tent bij temperaturen tot -50 °C. Die mensen leven daar zo in eenheid met de natuur dat ons jachtige westerse leven haast niet te begrijpen valt.”
 1. Hug Your Boss-day: waarom vinden we het zo moeilijk om onze baas in de bloemetjes te zetten en hoe kunnen we het toch doen?

  Hug Your Boss-day: waarom vinden we het zo moeilijk om onze baas in de bloemetjes te zetten en hoe kunnen we het toch doen?

  Vandaag is het Hug Your Boss-day, een initiatief om het belang van een goede relatie tussen baas en medewerker onder de aandacht te brengen en werknemers aan te moedigen om hun leidinggevende ook eens een schouderklopje te geven. Hoe komt dat we dat in de praktijk zo weinig doen? En hoe kunnen we onze baas vandaag in de bloemetjes zetten zonder over te komen als een ‘bazenpoeper’? Wij vroegen het aan wellbeing consultant Ann De Bisschop.
 2. Net als prinses Elisabeth studeren Sophy (21) en Laura (20) aan de Koninklijke Militaire School: “Hier leren vrouwen tenminste hoe ze een leider kunnen zijn”
  PREMIUM

  Net als prinses Elisabeth studeren Sophy (21) en Laura (20) aan de Koninklij­ke Militaire School: “Hier leren vrouwen tenminste hoe ze een leider kunnen zijn”

  Deze maand startte kroonprinses Elisabeth (18) haar opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. Daarmee zet ze een lange traditie binnen de koninklijke familie verder, maar wel als eerste prinses ooit. Als jonge vrouw voor een militaire school kiezen: Sophy Gravez (21) en Laura Couckuyt (20) deden het Elisabeth voor. Ze vallen op in die mannenwereld, maar krijgen geen speciale behandeling. En ze worden, net als de jongens, klaargestoomd tot leidinggevenden. “Hier ontdek je dat je als jongere wel echt discipline kan hebben.”
 3. Redactrice Anke gaat de baan op met Lady Trucker Shana (31): “Het is weer een vrouw? Vrouwelijke truckers kunnen nochtans beter parkeren dan mannen”
  PREMIUM

  Redactrice Anke gaat de baan op met Lady Trucker Shana (31): “Het is weer een vrouw? Vrouwelij­ke truckers kunnen nochtans beter parkeren dan mannen”

  ‘Lady Truckers’ op VTM 2 volgt vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs op de baan. Zo’n dagje meerijden in een camion? NINA-journaliste Anke is er als de kippen bij. Afspraak aan ... de kippenslachterij. De Waregemse Shana De Vreese (31) wacht Anke daar op met haar veertigtonner. Ze rijdt al vijf jaar met haar zeventien meter lange truck en manoeuvreert het gevaarte langs laadkades en magazijnen. Anke duikt mee het mannenwereldje en de bestuurderscabine in. “Mijn collega’s zijn grotere roddelaars dan je denkt. En als vrouw loop je altijd in de kijker.”
 1. Onderneemster Kelhia Mayoka (27) helpt mindervaliden en senioren met innovatief buddy-systeem: “In de Afrikaanse cultuur laten we ouderen ook niet stikken”

  Onderneem­ster Kelhia Mayoka (27) helpt mindervali­den en senioren met innovatief bud­dy-sys­teem: “In de Afrikaanse cultuur laten we ouderen ook niet stikken”

  Vrouwelijke ondernemers, er zijn er te weinig. Voeg daar een migratie-achtergrond aan toe en het lijstje wordt nog korter. Toch vonden we er die de pijnpunten in hun gemeenschappen aanpakken en zo de wereld op hun eigenzinnige manier een beetje mooier maken. Vandaag: de barmhartige Kelhia Mayoka (27) richtte ‘Odelia’ op, een zaak waarmee ze mindervaliden en senioren helpt bij het vinden van een buddy. “We leven in Vlaanderen aan zo’n hoog tempo en laten achter wie niet meekan. Maar juist die mensen hebben onze steun nodig.”
 2. Onderneemster Zehra Özmen (35) brengt Genkse jongeren dichter bij elkaar met basketbalclub: “Voetbal of basket, dat hoorde volgens mijn vader niet voor een meisje”

  Onderneem­ster Zehra Özmen (35) brengt Genkse jongeren dichter bij elkaar met basketbal­club: “Voetbal of basket, dat hoorde volgens mijn vader niet voor een meisje”

  Vrouwelijke ondernemers, er zijn er te weinig. Voeg daar een migratie-achtergrond aan toe en het lijstje wordt nog korter. Toch vonden we er die de pijnpunten in hun gemeenschappen aanpakken en zo de wereld op hun eigenzinnige manier een beetje mooier maken. Vandaag: de sportieve Zehra Özmen (35) probeert met haar basketbalclub BC Lions Genk de diverse Genkse jeugd samen te brengen: “Mijn club moet een weerspiegeling zijn van de maatschappij.”
 3. Back to work, of naar het thuiskantoor. Alle tips voor een frisse start op een rij
  PREMIUM

  Back to work, of naar het thuiskan­toor. Alle tips voor een frisse start op een rij

  De zomer loopt stilaan ten einde. Volgende week openen de scholen opnieuw, en is het misschien ook tijd om terug naar het werk te gaan, of naar het hoekje van de keukentafel, dat al maanden in een geïmproviseerde werkplek is omgetoverd. “Ongeveer twee op de drie mensen voelt zich gestrest bij de gedachte alleen al om terug aan het werk te gaan.” Met deze tips van enkele experts kan je er wel weer tegenaan.
 1. Leidinggevende is bepalend voor het werkgeluk van werknemers: zo houd je als baas je personeel happy. “Elke week een e-peritiefje is niet genoeg”
  PREMIUM

  Leidingge­ven­de is bepalend voor het werkgeluk van werknemers: zo houd je als baas je personeel happy. “Elke week een e-peritiefje is niet genoeg”

  Uit nieuwe resultaten van het Nationaal Geluksonderzoek van UGent en NN blijkt dat je baas het meest bepalend is voor je geluk op het werk. En die bazen doen het momenteel niet fantastisch: tijdens de lockdown daalde de tevredenheid van de Belg met zijn leidinggevende van 6,62 naar 6,25 op 10. Experte in werkgeluk Isabelle Hoebrechts licht toe hoe het beter kan. “Werknemers zijn geen robots. Werknemers zijn mensen.”
 2. Hebben we meer last van ‘oplichterssyndroom’ nu we thuiswerken, treft het vrouwen harder en hoe ga je het te lijf? Een arbeidspsycholoog licht toe
  PREMIUM

  Hebben we meer last van ‘oplich­ters­syn­droom’ nu we thuiswer­ken, treft het vrouwen harder en hoe ga je het te lijf? Een arbeidspsy­cho­loog licht toe

  “Je bent niet goed genoeg”, blijft die stem in je hoofd herhalen. Terwijl je prima prestaties levert op de werkvloer. Dan lijd je dus aan het oplichterssyndroom, een veelvoorkomend fenomeen. Waarom dat zo is en wat je er, ook nu thuis, aan kan doen: we vroegen het aan de experten. “Mannen en vrouwen worstelen er evenveel mee. Vrouwen laten zich er gewoon sterker door beïnvloeden.”
 1. Wie burn-out had, krijgt minder kansen op een nieuwe job. Nochtans is de baas mee verantwoordelijk, zegt expert
  PREMIUM

  Wie burn-out had, krijgt minder kansen op een nieuwe job. Nochtans is de baas mee verantwoor­de­lijk, zegt expert

  Een burn-out kan iedereen overkomen. En toch blijkt uit een nieuwe studie van UGent dat werkgevers niet staan te springen om een ex-patiënt aan te nemen. “Ze kunnen niet tegen stress en zijn weer sneller ziek”, klinkt het. Professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) ontkracht die vooroordelen, bekijkt de invloed van corona op onze energiebatterij en somt alle feiten over de burn-out op.
 1. Fatma Taspinar is introvert en worstelt daarmee op de werkvloer: “Voel je je schuldig, dan lijd je er nog meer onder”, zegt expert
  PREMIUM

  Fatma Taspinar is introvert en worstelt daarmee op de werkvloer: “Voel je je schuldig, dan lijd je er nog meer onder”, zegt expert

  In een interview met Primo vertelt VRT-nieuwsanker Fatma Taspinar dat ze erg introvert is en zich daar op de werkvloer slecht bij voelt. Stress- en jobcoach Hilde Mariën herkent het fenomeen en benadrukt dat introverten wel kunnen aarden op het werk, zolang ze hun sterktes en zwaktes goed kennen. “Je hoeft niet de grootste roeper te zijn om je waarde te bevestigen.”
 1. OPROEP. Trouwen, studeren, je droomhuis bouwen: maakte jij op latere leeftijd de grote stap?

  OPROEP. Trouwen, studeren, je droomhuis bouwen: maakte jij op latere leeftijd de grote stap?

  Studeren, je droomhuis bouwen of in het huwelijksbootje stappen? De grote mijlpalen in het leven zijn lang niet alleen meer voor twintigers weggelegd. Ben jij veertiger, vijftiger, zestiger of zeventiger en zet jij binnenkort dé stap die je leven zal veranderen? Dan schittert jouw verhaal misschien binnenkort wel in Goed Gevoel. Interesse? Stuur dan een korte schets van je verhaal + foto naar lynn.guillaume@telenet.be.
 1. Corona heeft werknemers veerkrachtiger gemaakt: “Nu is het aan de werkgevers en de managers!”
  PREMIUM

  Corona heeft werknemers veerkrach­ti­ger gemaakt: “Nu is het aan de werkgevers en de managers!”

  Neen, de coronaperiode was allesbehalve een eitje. Maar ze heeft veel werknemers ook veerkrachtiger gemaakt. “We zijn meer gaan bewegen, gezonder gaan koken en hadden meer aandacht voor onze work-life balance”, zegt welzijnsexpert Ann De Bisschop (52). “Nu moeten we die gezonde gewoontes vasthouden. Voor bedrijfsleiders is het hoog tijd dat ze de werkplek stressvrij en gelukkiger maken."
 2. Waar zijn die handjes? Zo gebruik je lichaamstaal tijdens videomeetings
  PREMIUM

  Waar zijn die handjes? Zo gebruik je lichaams­taal tijdens videomee­tings

  Ook al glijden we stilaan uit de coronaquarantaine, toch blijft thuiswerken – tjah ... – een blijvertje. En ook de videovergaderingen zullen we erbij moeten nemen. Tot grote frustratie van velen, want vier op de vijf werknemers geven de voorkeur aan fysieke meetings en babbels aan het koffieapparaat. Gelukkig kan dat voor een deel verholpen worden door meer lichaamstaal te gebruiken tijdens videocalls, zegt Eva Vissers, expert in non-verbale communicatie.
 1. Het hobbelige pad naar succes van Julie Goeminne, coach en yogadocente: “Als je je intuïtie volgt, loopt alles als vanzelf”

  Het hobbelige pad naar succes van Julie Goeminne, coach en yogadocen­te: “Als je je intuïtie volgt, loopt alles als vanzelf”

  “Toen mijn papa stierf in 1998, studeerde ik nog voor vertaler-tolk Duits-Engels. Mijn broer en zus waren al aan de slag in het familiebedrijf dat gefineerde platen leverde aan houthandels en schrijnwerkers. En wij, de kinderen, zetten het bedrijf verder. Ik stelde me daar geen vragen bij. Ik werkte met hart en ziel 70 uur per week, maar ik had steeds vaker last van kwaaltjes: zware vermoeidheid, hoofdpijn, emotionele buien. Alle symptomen van een burn-out. En als je papa vroeg gestorven is aan kanker, denk je al snel aan een tumor. Ik heb tal van onderzoeken laten doen, maar ik was perfect gezond. Tot ik bij een holistische dokter aanklopte. Die zei me vlakaf dat ik het buiten mezelf zocht, terwijl ik binnenin moest kijken wat niet klopte.”