1. Er zijn steeds meer ‘superpendelaars’. Chloë (23) en Sofie (44): “Soms lijkt mijn dag alleen uit werken te bestaan”

  Er zijn steeds meer ‘superpen­de­laars’. Chloë (23) en Sofie (44): “Soms lijkt mijn dag alleen uit werken te bestaan”

  Duurt het langer dan anderhalf uur voor je van je voordeur tot aan je bureau bent? Dan ben je een ‘superpendelaar’. Opvallend: sinds het coronavirus de bedrijfswereld hertekende, zit ver pendelen in de lift. Chloë (23) en Sofie (44) vertellen wat hen drijft om de afstanden te overbruggen, mobiliteitsexpert prof. dr. Cathy Macharis geeft duiding. “Ik ben liever langer onderweg en gepassioneerd door mijn werk, dan dat ik dichter bij huis mijn ei niet kwijt kan.”
 2. Duik het weekend in met Nora Gharib (en lees morgen haar interview in NINA)
  Play

  Duik het weekend in met Nora Gharib (en lees morgen haar interview in NINA)

  Acteren of presenteren? Het is voor Nora Gharib een aartsmoeilijke vraag. “Maar dan kies ik toch acteren, want daarin kan ik meer grenzen verleggen.” Dat laatste deed ze de laatste periode ook in haar privéleven, want de actrice en tv-figuur gaat sinds een klein jaar door het leven als single mama van dochtertje Chams. Dit weekend lees je ons interview met Nora in ‘NINA’. Maar voor nu beantwoordt ze al even enkele pittige dilemma’s.
 3. Influencers over de nieuwe regels rond hun reclame: “Wat maakt het uit of ik dat potje gratis heb gekregen?”
  Play

  Influen­cers over de nieuwe regels rond hun reclame: “Wat maakt het uit of ik dat potje gratis heb gekregen?”

  Omdat influencers zo’n beetje de nieuwe reclameborden zijn, worden ze sinds kort door FOD Economie beschouwd als onderneming. Ze moeten nu een aantal nieuwe regels volgen, en hun adres en ondernemingsnummer op hun profiel plaatsen. Influencers Sarah Puttemans (22), Freya Poppe (34) en Camille Schuermans (20) reageren op de regels en leggen uit hoe hun wereldje werkt. “Door de vaste samenwerkingen die ik aanneem, verdien ik zo’n 1.900 euro per maand.”
 1. COLUMN. Lien Van de Kelder over haar woelige vertrek naar Thailand: “Ik besliste om te zwijgen tegen de kinderen”
  NINA

  COLUMN. Lien Van de Kelder over haar woelige vertrek naar Thailand: “Ik besliste om te zwijgen tegen de kinderen”

  Lien Van de Kelder (39) woont momenteel samen met haar kinderen Jeanne en Victor en haar man Hans in Thailand. Elke week schrijft ze voor ons hoe haar reis verloopt. Deze week: het vertrek. Begin januari mochten Lien, Jeanne en Victor eindelijk hun koffer maken. Maar reizen met kinderen naar een exotisch land in hartje pandemie is niet zo vanzelfsprekend. “Mijn hart bonkt, mijn knieën zijn week, ik voel me misselijk. ‘Ping’, een mailtje van het testcentrum.”
 1. Hoe meer vrouwen op de werkvloer, hoe minder waardevol we de job vinden. Studie wijst op genderstereotypen in STEM-sectoren

  Hoe meer vrouwen op de werkvloer, hoe minder waardevol we de job vinden. Studie wijst op genderste­reo­ty­pen in STEM-sectoren

  Het aantal vrouwen in STEM-richtingen en -sectoren neemt - traag maar gestaag - toe. Met andere woorden: de wereld van de wetenschap, technologie, techniek en wiskunde is geen mannenbastion meer. Maar daarmee zijn de seksuele stereotypen jammer genoeg nog niet weggewerkt, blijkt uit een recente Amerikaanse studie. Hoe meer vrouwen actief in het veld, hoe groter de kans dat de discipline als ‘zachte wetenschap’ gelabeld wordt.
 1. Een groter brein, dus cognitief sterker? Dat meer mannen aan de top staan kan je biologisch niet verklaren, zeggen experts

  Een groter brein, dus cognitief sterker? Dat meer mannen aan de top staan kan je biologisch niet verklaren, zeggen experts

  Of het nu gaat om de politiek, de sportwereld of academische kringen, het aantal mannen aan de top is talrijker. Al lange tijd wijten wetenschappers dat aan de biologische verschillen: dankzij het grotere, mannelijke brein zouden ze cognitief sterker zijn. Een grootschalige studie, waarbij meer dan 10.000 eerdere onderzoeken geanalyseerd werden, verwijst die stelling nu definitief naar de vuilbak.
 2. Redacteur David sprak met ‘Sex and the City’-actrices Cynthia Nixon en Kristin Davis: “Oudere vrouwen worden te snel afgeschreven”
  PREMIUM
  NINA

  Redacteur David sprak met ‘Sex and the Ci­ty’-actrices Cynthia Nixon en Kristin Davis: “Oudere vrouwen worden te snel afgeschre­ven”

  Ze veroverden al miljoenen harten van mensen als Miranda Hobbes en Charlotte York in de iconische tv-serie Sex and the City. En nu, zo’n twintig jaar later, staan Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56) er helemaal terug in het veelbesproken vervolg And Just Like That … Ettelijke jaartjes ouder wel, maar naar eigen zeggen zoveel beter in zoveel opzichten. NINA sprak exclusief met de twee topactrices. “We praten openlijk over wat er met vrouwen gebeurt in verschillende stadia van hun leven. Dat is ook exact de reden waarom we terug wilden komen.”
 3. NINA sprak exclusief met de topactrices uit opvolger van ‘Sex and the City’. “Ja, we hebben grijze haren. Get over it”

  NINA sprak exclusief met de topactri­ces uit opvolger van ‘Sex and the City’. “Ja, we hebben grijze haren. Get over it”

  ‘And Just Like That...’, de vervolgserie van ‘Sex and the City’, is sinds vorige week op Streamz te zien. NINA sprak exclusief met topactrices Cynthia Nixon (55) en Kristin Davis (56) over ouder worden, leeftijdsdiscriminatie, de veranderende tijden en hoe je er wel (deels) in moet meegaan. En ook over verlies en verdriet. In dit voorproefje van het volledige interview lees je nu al de strafste quotes.
 1. Unequal Pay Day: vanaf vandaag werken vrouwen dit jaar ‘gratis’ (en de oorzaak ligt vooral aan het thuisfront)

  Unequal Pay Day: vanaf vandaag werken vrouwen dit jaar ‘gratis’ (en de oorzaak ligt vooral aan het thuisfront)

  Vandaag is het European Unequal Pay Day. Vanaf deze dag werken alle Europese vrouwen ‘voor niks’ tot het einde van het jaar. In principe mogen de hakken dus op het bureau gehesen worden. Maar dat is niet de bedoeling van Unequal Pay Day. Deze dag moet bewustzijn creëren voor het feit dat Europese vrouwen voor hetzelfde werk nog altijd 14,1 procent minder verdienen dan mannen.
 2. “‘Met alle respect’ betekent eigenlijk ‘Stop maar’.” 262 hilarische kantoortips die jou carrièregewijs alleen maar voordelen opleveren
  NINA

  “‘Met alle respect’ betekent eigenlijk ‘Stop maar’.” 262 hilarische kantoor­tips die jou carrièrege­wijs alleen maar voordelen opleveren

  Werken op kantoor. Dat is gezellig keuvelen aan de koffieautomaat, maar ook: je druk maken in de collega die begint te praten als jij aan je ellenlange to do-lijstje moet beginnen. Kortom, op kantoor gaan ergernissen en liefde hand in hand. Om je een weg te banen in het kantoorleven, maakte journaliste Japke-d. Bouman (51) een lijstje van 262 tips waar jij carrièregewijs je voordeel mee kan doen.
 3. Rode plexiglasnagels en een bont bushokje. Belgische ontwerper Martin Margiela maakt carrièreswitch en verbaast met beeldende collectie in Parijs

  Rode plexiglas­na­gels en een bont bushokje. Belgische ontwerper Martin Margiela maakt carrières­witch en verbaast met beeldende collectie in Parijs

  Wie Martin Margiela zegt, zegt one of a kind. De Belgische ontwerper maakte internationale faam als modeontwerper van alternatieve, slimme en unieke creaties. Tot 2009, het moment waarop hij zijn modehuis Maison Martin Margiela verliet. Sindsdien kende niemand de whereabouts van de modeontwerper, totdat hij afgelopen week plots een tentoonstelling van beeldende kunsten lanceerde in Parijs. En ook daarin laat hij stiekem zijn modehart spreken.
 4. POLL. Ben jij een voorstander van ouderschapsverlof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

  POLL. Ben jij een voorstan­der van ouder­schaps­ver­lof voor je puppy of kitten, ofwel ‘pawternity leave’?

  ‘Pawternity leave’: ouderschapsverlof wanneer je een puppy, kitten of eender welk klein diertje in huis haalt. Even tijd om je nieuwe huisdier te helpen om zich te settelen, of om de band tussen huisdier en eigenaar beter te ontwikkelen. Ook kunnen tijdens die betaalde afwezigheid spuitjes bij de dierenarts geregeld worden en kan het huisdier wennen aan vaste routines. Steeds meer bedrijven in de VS en in de UK passen het reeds toe. Nuttig of niet?