Juul Kabas.
Volledig scherm
PREMIUM
Juul Kabas. © ton wiggenraad

PORTRET. Juul Kabas, de volkszanger die zelfs de nonnen aan het dansen kreeg en vannacht plots stierf aan de zijde van z’n vrouw

BV“’t Zijn zotten die werken’, zong hij op z’n grote hit uit 1980, maar ook zelf zat Juul Kabas - het alter ego van Julien Deckx - nooit een dag stil. Hij verdiende de kost in een meubelfabriek, baatte jarenlang in Retie een populair café uit met z'n echtgenote Annie en bracht 60 singles, 7 langspeelplaten en 9 cd’s op de markt. Dit jaar zou er een nieuw album verschijnen, al zal de zanger dat zelf niet meer meemaken. Op z’n 77ste overleed hij zondagnacht aan een hartaderbreuk. Erg plots, in bed, naast z’n echtgenote. Goeie vriend Paul Stappaerts (81), schetst een portret van het prototype van de creatieve, vrolijke volkszanger. “Tussen de mensen voelde hij zich op z’n best.”

7 reacties

 • MARTINA HEREMANS

  3 maanden geleden
  Veel sterkte en steun aan jullie allemaal en rust in vrede
 • Dirk Blanchart

  3 maanden geleden
  Geschokt door het plotse verlies van een grote volkszanger RIP Juul
 • Skirlet Hutsenreiter

  3 maanden geleden
  Toffe kerel die na een welgesmaakt optreden nog stond te pintelieren met wat koddebeiers aan de toog. Ik was als snotaap aanwezig op dat bal en mocht zelfs een slok van zijn pint nemen. Drink er nog veel in de artiestenhemel Juul, ge waart ne krak!
 • theo servotte

  3 maanden geleden
  Een monument dat ons plots verlaat
 • Johan hendrickx

  3 maanden geleden
  Juul was een ziener door toen al te zingen " 't zijn zotten die werken"..!
 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.