Roel Van Bambost
Volledig scherm
PREMIUM
Roel Van Bambost © Kristof Ghyselinck

“Mijn ontslag bij de VRT heeft nog een tijdje geknaagd”: Roel Van Bambost blikt terug op zijn carrière

BV“Een testament, euthanasieverklaringen... ik zou er werk van moeten maken, maar ik lééf nog te graag”, zegt Roel Van Bambost (79). En hij doet het vol overgave. Door filminterviews te blijven doen, en te blijven optreden, weliswaar zonder z’n vrouw, met wie hij 52 jaar het duo Miek en Roel vormde. “Wel maak ik af en toe muziek met m’n kleinzoon, die drummer is. Dat is intens genieten. Miek zucht wel ’ns, maar ze weet dat ik zonder het podium ongelukkig ben”, vertelt hij aan ‘Dag Allemaal’.

9 reacties

 • Pascal de Geest

  2 maanden geleden
  Heel vriendelijke man, heb hem enkele keren op het RITS tegengekomen.
 • Dries Seynaeve

  2 maanden geleden
  Ook altijd véél respect gehad voor de muziek van Miek en Roel. Hun muziek beluister ik nog geregeld. In de auto en thuis. Opmerkelijk mooie teksten. Radio 2 moet blijkbaar een minimum aantal Nederlandstalige muziek brengen. Jammer dat ik het moet zeggen, maar daardoor zakt het niveau wel gestaag. Niet alles is slecht natuurlijk, maar een bepaald niveau is blijkbaar niet meer nodig om op de radio uit te zenden. Vandaar dat de Vlaamse kleinkunst van vroeger voor mij een ware verademing is.
 • Alain Charot

  2 maanden geleden
  Ik woonde dit jaar nog een optreden bij van Roel, georganiseerd door Cultuursmakers Kortenberg. Een aimabel man, heel aanspreekbaar. Een warme stem die nog heel dynamisch klinkt. Een rasartiest met een, voor mij, nostalgisch smaakje.
 • Dominique Schokkelé

  2 maanden geleden
  Mooi persoon in alle opzichten!! Dank U Roel voor alles . 👍
 • Luc Degevy

  2 maanden geleden
  Roel onlangs nog live gezien in Hamme ... voor mij een weerzien van vele jaren geleden. Heb Miek & Roel nog live gezien eind jaren '70. Altijd van blijven houden ... en hun muziek is nu nog van toepassing ! Hou je gezond en geniet van je optredens Roel ... we hadden een aangename babbel gehad , onlangs in Hamme. Groetjes aan Miek.
 1. Kelly Pfaff heeft echtgenoot Sam Gooris de ogen geopend: “Ik ben er vroeger veel te weinig geweest voor mijn gezin”
  PREMIUM
  BV
  3

  Kelly Pfaff heeft echtgenoot Sam Gooris de ogen geopend: “Ik ben er vroeger veel te weinig geweest voor mijn gezin”

  Vorig jaar trok het gezin Gooris door Europa, dit jaar steken Sam Gooris (49) en Kelly Pfaff (45), dochter Shania (22) en zoon Kenji (21) de grote plas over voor een roadtrip langs de Westkust van Amerika. “Herinneringen maken met ons vieren, daar is het ons voortaan om te doen”, zegt Sam in ‘Primo’. En dat zegt hij met reden, want vorig jaar kreeg hij ‘een ferme lap in zijn gezicht’ toen hij de balans van het ouderschap opmaakte. “Communiefeesten? Ik heb ze allemaal gemist.”
 1. Vincent Fierens presenteert de rode loper van de Gouden Schoen aan de zijde van Celine Van Ouytsel: “Ik hoop dat ze me ‘BV Darts’ heeft vergeven”
  BV

  Vincent Fierens presen­teert de rode loper van de Gouden Schoen aan de zijde van Celine Van Ouytsel: “Ik hoop dat ze me ‘BV Darts’ heeft vergeven”

  De Gouden Schoen is niet het enige wat zal blinken woensdag. Ook Q-DJ Vincent Fierens (30) zal schitteren op de prestigieuze rode loper, waar hij voor het vierde jaar op rij de beau monde van het Belgische voetbal mag ontvangen. En deze editie is hij niet alleen. Ex-Miss België Celine Van Ouytsel (26) straalt aan zijn zijde. De presentator vertelt uitgebreid over zijn vorige edities, kersverse co-host en laat al eens in zijn kaarten kijken. “Een aantal jaar geleden was Marc Coucke te gast op de Gouden Schoen. Sindsdien zitten we af en toe in elkaars dm’s op Instagram.”
 2. Hoe gaat het nog met Chris 'Kabouter Lui' Cauwenberghs? "We horen niets meer van hem”
  PREMIUM
  BV
  13

  Hoe gaat het nog met Chris 'Kabouter Lui' Cauwen­berghs? "We horen niets meer van hem”

  Een grote meneer, daar zijn al z’n vrienden en collega’s het over eens. Maar echt veel contact hebben ze niet meer met Chris Cauwenberghs (75), die kinderharten stal als Kabouter Lui. “De twee kankers hebben een enorme impact op hem gehad”, vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. Maar hoe gaat het anno 2023 nog met kabouter Lui? Het blijkt een dubbel verhaal. Van “Hij is helemaal genezen en voelt zich goed” tot “Contact is er niet meer, Chris slaapt ook zoveel...”