Mathias Sercu over de strijd tegen kanker van zijn zoon: “Ik wil nu niet bezig zijn met wat mijn leven gaat zijn als Tore er niet meer is”

BVOp 20 oktober, de Dag tegen Kanker, vertelde acteur Mathias Sercu (51) moedig over de strijd van zijn zoon Tore tegen de ziekte én lanceert hij een single ‘Wat een mooie dag’. De 24-jarige jongeman kreeg deze zomer het helse verdict te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. “Hoe je het ook draait of keert, als familie sta je aan de zijlijn", aldus zijn vader aan ‘VTM NIEUWS’. Tore zelf en zijn omgeving leven momenteel in twee verschillende werelden. “Mijn vrouw en ik leven met de gedachte dat we een zoon gaan verliezen. Hij leeft met een ziekte waarvan hij wéét dat hij gaat sterven.”

13 reacties

 • Katrien Ghesquiere

  3 maanden geleden
  Heel veel sterkte, dat wens ik jullie elke dag telkens weer toe! (Zelf heb ik ook mijn zoon verloren toen hij 24 was. Thomas had al eerder kanker gehad op 13-jarige leeftijd, maar het mocht niet baten...) Probeer te genieten van ieder moment samen en de vele, kleine dingen van elke mooie dag. Dat worden warme, rijke herinneringen ❤🕊
 • Isabelle Aerts

  3 maanden geleden
  Geniet samen van de kleine dingen,dit is oo zo belangrijk,wees allen sterk in deze ontzettend zware strijd,wees er voor elkaar,IK wens jullie samen veel sterkte toe
 • Kris Vos

  3 maanden geleden
  Veel sterkte en geniet nog samen
 • Johan Lieben

  3 maanden geleden
  Veel sterkte en geniet van de tijd samen.
 • cappelle luc

  3 maanden geleden
  Veel sterkte, ken dat gevoel, ook meegemaakt.
 1. Hoe gaat het nog met Chris 'Kabouter Lui' Cauwenberghs? "We horen niets meer van hem”
  PREMIUM
  BV
  19

  Hoe gaat het nog met Chris 'Kabouter Lui' Cauwen­berghs? "We horen niets meer van hem”

  Een grote meneer, daar zijn al z’n vrienden en collega’s het over eens. Maar echt veel contact hebben ze niet meer met Chris Cauwenberghs (75), die kinderharten stal als Kabouter Lui. “De twee kankers hebben een enorme impact op hem gehad”, vertellen ze in ‘Dag Allemaal’. Maar hoe gaat het anno 2023 nog met kabouter Lui? Het blijkt een dubbel verhaal. Van “Hij is helemaal genezen en voelt zich goed” tot “Contact is er niet meer, Chris slaapt ook zoveel...”
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 3. Kim Van Oncen over de reacties op ‘Goeiemorgen, Morgen!’: “Ik heb me er bewust van afgeschermd”
  PREMIUM
  BV

  Kim Van Oncen over de reacties op ‘Goeiemor­gen, Morgen!’: “Ik heb me er bewust van afge­schermd”

  “Als wij het recept van onze preparé veranderen, is het ook van: ‘Vroeger was alles beter!’” Supermarktbaas Kim Van Oncen - bekend van ‘Dertigers’ - is sinds enkele weken de sidekick van Peter Van de Veire in ‘Goeiemorgen Morgen!’ De nieuwe Radio2-ochtendshow kreeg op voorhand heel wat kritiek te slikken. “Dat wisten we op voorhand”, aldus Van Oncen in ‘Dag Allemaal’. Ze vertelt hoe ze daarmee omgaat, hoe haar gezin zich aanpast en hoe de samenwerking met Peter verloopt. “Zijn vrouw stuurde me: ‘is’t een beetje te doen met mijne vent?’”
 1. ‘Temptation’ Megan en Dennis reageren op verloving vanuit Dubai: “Het is heel snel gegaan”
  BV

  ‘Temptation’ Megan en Dennis reageren op verloving vanuit Dubai: “Het is heel snel gegaan”

  Gisteren raakte het heuglijke nieuws bekend dat ‘Temptation’ Megan Desaever en haar Nederlandse vriend Dennis Roos zich hebben verloofd. Een verrassing van jewelste, want Megan en Dennis vormen amper vijf weken een paar. Maar dat kan hun geluk niet stoppen. Vanuit Dubai reageren ze tijdens ‘Play Café’ enthousiast op hun verloving: “We willen vertellen dat het nieuws klopt. Het is heel snel gegaan. Maar we zijn heel gelukkig samen.” Bovendien kondigt Dennis ook aan dat er meer content zal verschijnen over hun verloving. Daarover meer in bovenstaande video.
 2. Ex-K3'tje Klaasje trekt (zonder vriend Max) naar Los Angeles: “Dit is vrijheid die ik niet had bij K3”
  PREMIUM
  BV
  6

  Ex-K3'tje Klaasje trekt (zonder vriend Max) naar Los Angeles: “Dit is vrijheid die ik niet had bij K3”

  “Ik heb nog geen moment zonder werk gezeten sinds ik weg ben bij K3.” Klaasje Meijer (27) dopt al meer dan een jaar haar eigen boontjes en de vrijheid die ze nu ervaart, heeft ze gemist als K3’tje. Toch is ze blij met de band die ze heeft met haar ex-collega’s, vertelt ze in ‘Dag Allemaal. De zangeres geeft ook een inkijkje in haar relatie met vriend Max en deelt haar toekomstplannen in de Verenigde Staten. “Natuurlijk ben ik al op babybezoek geweest bij het kindje van Hanne.”
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.