VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

LEVENSVERHAAL. Acteur Arnold Willems (90) kwam 1.067 keer in uw huiskamer op bezoek: “Ik heb artrose, een pacemaker en een heupprothese, maar ik klaag niet”

BV“Kom, we gaan een pintje drinken.” Het waren zijn ‘famous last words’, lang voor Arnold Willems (90) de ongelijke strijd tegen het leven verloor — een ongelukkige val en een kansloos gevecht tegen corona, weet u wel. Dit is het portret van een acteur wiens bekendste rol hem 1.067 keer in uw huiskamer bracht. Maar vooral van een man die helemaal niet zo gewoontjes was als zijn alter ego in ‘Wittekerke’ doet vermoeden: “Mocht ik m’n leven kunnen overdoen, ik zou alles op dezelfde manier aanpakken. Alles.”

8 reacties

 • Kacy leenweghe

  3 maanden geleden
  Mooi zo , een voorbeeld in dit klageland waar zovelen profiteren van de ziekenkas iplv hun verantwoordelijkheden op te nemen .
 • Erwin De Meyer

  4 maanden geleden
  Langs de kade , geweldige reeks. Rust in vrede Arnold.
 • Linda Wellekens

  4 maanden geleden
  Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen kwalen en pijn en ongemak en operaties enz ... beleven zonder zich af te vragen hoe zijzelf iets kunnen doen aan hun levensstijl die er de oorzaak van is.
 • Benjamin Spruyt

  4 maanden geleden
  Topacteur met een fantastische stem. In plaats van 100000 keer de kampioenen te herhalen zouden ze beter eens die goede oude series uit het archief halen : langs de kade, alfa papa tango, wittekerke,...
 • Michel Wanquet

  4 maanden geleden
  Het ga je goed Bob (Arnold)!
 1. Adil El Arbi op bedevaart naar Mekka: “Prachtig om dit te doen met mijn vrouw en broeders”
  Play
  BV

  Adil El Arbi op bedevaart naar Mekka: “Prachtig om dit te doen met mijn vrouw en broe­ders”

  Regisseur Adil El Arbi (34) is samen met zijn vrouw Loubna Khalkhali (30) op bedevaart in Mekka in Saoedi-Arabië. Ook collega-regisseur Bilall Fallah (36) is mee. Het drietal deelt verschillende beelden van hun ervaring op Instagram. “Dit is een droom die uitkomt. Ik ben gezegend om dit te mogen doen met mijn vrouw en mijn broeders”, klinkt het. Elke moslim moet, indien het kan, als onderdeel van de hadj (de Arabische naam van de bedevaartstocht naar Mekka) één keer in z’n leven naar de Saudische stad gaan om de Kaäba, het centrale heiligdom van de islam, te bezoeken. De regisseurs zijn momenteel in Saudi-Arabië vanwege het Red Sea International Film Festival in Jeddah, een stad aan de Rode Zee op één uur rijden van Mekka. Daar wordt hun film ‘Rebel’ vertoond.
 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. Helmut Lotti teleurgesteld in racistische reacties na felicitaties voor Marokko: “Lees eens een goed boek over migratie”
  BV

  Helmut Lotti teleurge­steld in racisti­sche reacties na felicita­ties voor Marokko: “Lees eens een goed boek over migratie”

  Het is groot feest voor Marokko, want zij gaan voor het eerst naar de kwartfinales van het WK. Ook Helmut Lotti vierde gisterenavond mee. Op de Facebook-pagina van Sporza feliciteerde hij het team met hun overwinning. Wat volgde was volgens hem “een onverstelbare hoop racistische bagger”. De zanger deelt zijn teleurstelling op Facebook. “Ik weiger om een hele bevolkingsgroep over dezelfde kam te scheren vanwege wat uitschot”, klinkt het.