Johan Verstreken
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Verstreken © Christelle Verstraete

Johan Verstreken over mishandeling in z'n tienerjaren: “Hij werd heel agressief eens hij gedronken had”

BV“Je wenst niemand dood, maar toen mijn vader stierf, voelde dat als een opluchting voor mijn moeder en mij.” Het boek is hard. Net als zijn jeugd. In ‘Over leven na ... kindermishandeling’ - een boek van Valerie Van Peel, Meredith Van Overloop, Anna Defossez en Peter Adriaenssens - vertelt voormalig VRT-coryfee Johan Verstreken (59) openlijk over zijn tienerjaren. De klappen van zijn vader, de machteloosheid van zijn moeder en de wonden die nooit nog worden geheeld. “Je kropt dingen op, je schaamt je, maar ooit moet het eruit.”

 1. MEDIAWATCHERS. “Frank Deboosere heeft zijn hele carrière het weer voorspeld vanuit bureau zonder buitenramen”

  MEDIAWAT­CHERS. “Frank Deboosere heeft zijn hele carrière het weer voorspeld vanuit bureau zonder buitenra­men”

  Weerman Frank Deboosere gaat maandag, na 36 jaar dienst, met pensioen. Opvallend: hij voorspelt al sinds het begin van zijn carrière het weer vanuit een bureau zonder ramen. “Het hokje op de VRT waar de weerman zit, heeft enkel vier muren”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’. “Volgens mij weten de VRT-bazen dat niet eens”. Luister hierboven naar de volledige aflevering van de podcast.
 2. Annelies Verlinden over kinderwens: “Ik heb er niet voor gekozen om geen kinderen te krijgen, een groot verdriet”
  BV

  Annelies Verlinden over kinderwens: “Ik heb er niet voor gekozen om geen kinderen te krijgen, een groot verdriet”

  In ‘Viva La Feta’ krijgen Jani en Otto-Jan hoog bezoek. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (44) verlaat België om zich voor de volle twee dagen in de watten te laten leggen door beide gastheren. Al is het zeker geen sinecure om het land zomaar te verlaten als minister: “Elke keer ik naar het buitenland ga, moet ik zeven brieven schrijven en wachten op goedkeuring.”
 3. MEDIAWATCHERS. Michel Wuyts: “Het enige wat de CEO van de VRT doet als het over 65-plussers gaat is zuchten”
  podcast

  MEDIAWAT­CHERS. Michel Wuyts: “Het enige wat de CEO van de VRT doet als het over 65-plus­sers gaat is zuchten”

  Volgende maandag presenteert weerman Frank Deboosere z’n laatste weerbericht op de VRT. Een einde van een tijdperk, vijf maanden eerder dan voorzien. Het overkwam ook wieleranalist Michel Wuyts, die in 2021 verplicht met pensioen moest bij VRT. “Het is een gevoel dat je niet kan verdringen”, vertelt Wuyts in de podcast ‘De Mediawatchers’. Hij wijst vooral naar Frederik Delaplace, CEO van de VRT. “Het enige wat hij doet als het over 65-plussers gaat is zuchten”. Luister hierboven naar de volledige aflevering van ‘De Mediawatchers’.
 1. Gilles De Coster over dé verrassing in ‘De mol’: “We zeggen altijd dat iedereen zich mag inschrijven, dus ook BV's”
  Showbits
  20

  Gilles De Coster over dé verrassing in ‘De mol’: “We zeggen altijd dat iedereen zich mag inschrij­ven, dus ook BV's”

  Het nieuwe seizoen van ‘De mol’ is gestart met een bommetje. Eindelijk weten we wie de tiende kandidaat is: acteur Matteo Simoni (35). Hij sneuvelde al meteen in de eerste aflevering. Desna checkt bij presentator Gilles De Coster waarom de makers zo graag een BV in het programma wilden. “We zeggen al jaren dat iedereen zich mag inschrijven, die belofte moesten we dan maar eens waarmaken”, vertelt hij. Bekijk zijn reactie in een nieuwe Showbits.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. ‘Dertigers’-actrice Carmen Rafaelle Lauwers opent eigen keramiekatelier in Antwerpen
  BV

  ‘Dertigers’-actrice Carmen Rafaelle Lauwers opent eigen keramieka­te­lier in Antwerpen

  Carmen Rafaelle Lauwers, bekend als Caroline uit de vorige lichting ‘Dertigers', heeft haar eigen keramiekatelier geopend in Antwerpen. Caraf is voor haar een echt passieproject, waar ze zich volledig op gaat storten. Al wil ze haar passie voor acteren nog niet volledig loslaten. “Ik las eens dat keramiek draaien het nieuwe yoga of pilates is, daar kan ik me helemaal in vinden”, vertelt ze aan ‘Gazet van Antwerpen’.