VRT-journalist en presentator Bart Schols met adoptiemoeder Josephine, in de tuin in Aarschot. "Barts ouders huurden hierachter een huisje. Hij hing elke middag aan de tuindraad te roepen: ‘Meeke, kom je mij halen?’ Hij was hier graag.”
Volledig scherm
PREMIUM
VRT-journalist en presentator Bart Schols met adoptiemoeder Josephine, in de tuin in Aarschot. "Barts ouders huurden hierachter een huisje. Hij hing elke middag aan de tuindraad te roepen: ‘Meeke, kom je mij halen?’ Hij was hier graag.” © Pieter-Jan Vanstockstraeten

INTERVIEW. Bart Schols en zijn pleegmoeder Josephine over wat een veilig nest doet voor verloren kinderen: “Dat manneke zat echt vast”

Bart Schols (48) doet al zijn achtste seizoen killerinterviews over de actua, elke avond in ‘De afspraak’. Onwrikbaar, warm, steady. Dat het toch nog is goedgekomen met ’m, dankt hij op zijn blote knieën aan zijn pleegouders, bij wie hij belandde na de zelfmoord van zijn moeder. “Dat manneke zat echt vast.”

  1. Kim van Oncen over haar nieuwe rol als sidekick van Peter van de Veire: “Zijn vrouw heeft me al een berichtje gestuurd”
    PREMIUM
    BV

    Kim van Oncen over haar nieuwe rol als sidekick van Peter van de Veire: “Zijn vrouw heeft me al een berichtje gestuurd”

    “Als wij het recept van onze preparé veranderen, is het ook van: “Vroeger was alles beter!’’” Supermarktbaas Kim Van Oncen is de sidekick van Peter Van de Veire en denkt dat de luisteraar van de omstreden nieuwe Radio2-ochtendshow wel zal bijdraaien. “Ik kan nu de boterhammetjes niet meer smeren, maar toch heb ik meer qualitytime met mijn gezin”, vertelt ze in ‘Dag Allemaal’.