Selah Sue schrijft openhartig over haar mentale problemen.
Volledig scherm
Selah Sue schrijft openhartig over haar mentale problemen. © Getty Images/Instagram @selahsue - Fotomontage HLN

“Ik ga door een hel”: Selah Sue geeft in “pijnlijkste post ooit” toe dat ze weer antidepressiva neemt

BVHet gaat niet zo goed met Selah Sue (33). Dat mag wel blijken uit een openhartig bericht dat de zangeres via haar sociale media deelde. Zo laat ze weten dat ze sinds een kleine maand weer antidepressiva neemt, nadat ze eerder aangaf dat ze na 14 jaar gestopt was met de medicatie. “De duisternis kwam weer binnengeslopen, totaal onaangekondigd en zonder duidelijke aanleiding.” 

37 reacties

 • Leen Demeyer

  1 maand geleden
  Jo, dat doet ze al. Daarnaast kunnen er zeer zeker ook genetische of tijdelijke schommelingen zijn. En het is geen verdringing. Het is een soort laddertje om de duisternis te leren toelaten en om verder te werken aan jezelf. Waarom zou een dergelijke ziekte ook niet kunnen liggen aan fysiologische zaken? Dat, plus natuurlijk traumas.
 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  Het is zeer moedig van haar om erover te praten want er bestaan helaas nog wat vooroordelen. Het is spijtig dat er nog geen effectieve methoden bestaan om serotonine of dopamine niveaus te meten. Daarnaast zouden genetische afwijkingen ook depressies kunnen veroorzaken. Laten we hopen dat er ooit een wetenschappelijke doorbraak komt.
 • Jo Van Echelpoel

  2 maanden geleden
  Verdringing versterken via medicatie zal enkel uw levensduur verkorten. De duisternis toelaten om zijn oorsprong te achterhalen zal u doen groeien en sterker maken dan ooit. Inzet, concentratie en compassie. Sterkte
 • Elsje Geleyns

  2 maanden geleden
  Wat ben ik blij dat er nog zovelen zijn als ikzelf, ook jaren gesukkeld met depressief te zijn maar neem nu al 23 jaar AD in dezelfde dosis en stabiel gebleven. Ben blij dat die pillen bestaan.
 • Kelly Verlinden

  2 maanden geleden
  Leer jezelf en je duisternis te aanvaarden. In plaats van je aspecten te verdringen omdat de maatschappij tegen je zegt dat je ziek bent. Leer wat van de echte sjamanen en hun zienswijze. Er is een reden waarom de psychiatrie nu van hun leert inclusief hun medicatie dat geen chemische rommel is. Ook minder op je sociale media zitten om aandacht. Is niet goed voor het mentaal welzijn.