Wanda Joosten dertig jaar geleden en vandaag. In ‘Dag Allemaal’ vertelt de actrice onder andere over de tegenslagen die ze de voorbije jaren op haar bord kreeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Wanda Joosten dertig jaar geleden en vandaag. In ‘Dag Allemaal’ vertelt de actrice onder andere over de tegenslagen die ze de voorbije jaren op haar bord kreeg. © rv/Ghyselinck

Hoe gaat het nog met Wanda Joosten uit ‘De Familie Backeljau’? “Zonder financiële steun had ik het nooit gered”

BVWanda Joosten (59) is terug. Drie decennia na ’t vrolijke Janineke uit ‘De Familie Backeljau’ is ze nu een ietwat saaie korpschef in ‘Thuis’. Maar saai is haar leven de voorbije jaren zeker niet geweest. Gescheiden van haar man, een mislukte relatie met een vrouw, borstkanker én geldproblemen. “Ik dacht soms: ‘Ach, laat alle miserie nu maar ineens komen’”, blikt ze in ‘Dag Allemaal’ terug op die heftige periode. “Ik heb het lang op m’n eentje proberen te redden, tot ik in 2014 een burn-out kreeg.”

2 reacties

 • Sonny Pollaere

  2 maanden geleden
  De tijd heeft goed haar werk gedaan bij deze ooit bevallige grand-dame van de vlaamse finefleur.
 • Freddy De Vos

  2 maanden geleden
  Familie Backeljau, 1 van de beste en grappigste programma's die men ooit heeft uitgezonden.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.