Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Ghyselinck

Hilde Van Mieghem in de clinch met energieleverancier: “Ze dreigen met een incassobureau, ik ben rázend”

BVIedereen ligt wakker van de energiecrisis, maar Hilde Van Mieghem (64) wordt wel heel brutaal uit haar slaap gehouden. Zo ontving ze een brief van haar energieleverancier waar ze niet goed van is. In ‘Dag Allemaal’ getuigt ze hoe stresserend het is om alle problemen als alleenstaande op te moeten lossen en heeft ze het over de maatregelen die ze deze winter zal nemen om de stijgende energiefacturen tegen te gaan. “Als ik niet bezuinig, ga ik kopje-onder.”

 1. “Tot vanmiddag lag ik ziek in bed”: dolgelukkige Metejoor wint ‘Hit van het jaar Nationaal’ tijdens Q-Pop
  Play

  “Tot vanmiddag lag ik ziek in bed”: dolgelukki­ge Metejoor wint ‘Hit van het jaar Nationaal’ tijdens Q-Pop

  Een griepje hield hem ei zo na thuis. Gelukkig besliste Metejoor toch af te zakken naar Q-pop, waar hij garant stond voor een dubbele triomf. Zo brulde een uitzinnig Sportpaleis niet alleen al z’n hits mee, maar schreef hij ook de allereerste Qmusic-award voor ‘Hit van het jaar Nationaal’ op z’n naam. “Ik kan het écht niet geloven”, klonk het na afloop.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Zo vermijd je een torenhoge eindfactuur bij een variabel energiecontract
  Mijnenergie

  Zo vermijd je een torenhoge eindfac­tuur bij een variabel energiecon­tract

  Vandaag is het amper nog mogelijk om een vast contract voor gas of elektriciteit af te sluiten. Wie zijn huidige contract verlengt, is dus zo goed als verplicht om voor een variabel tarief te gaan. De kilowattuurprijs beweegt in dat geval mee met de marktprijzen. Dat leidt er mogelijk toe dat de slotfactuur een stuk hoger uitkomt dan het totaal van de voorschotten die je in de loop van het jaar hebt betaald. Mijnenergie.be verzamelt vier tips waarmee je een koude douche kan vermijden.