Geena Lisa.
Volledig scherm
Geena Lisa. © Kristof Ghyselinck

Geena Lisa (50) na 22 jaar ontslagen bij VRT: “Mijn ontslag geeft me de kans om voluit voor mijn passie te gaan”

BVNet als tientallen andere collega’s, kreeg ook Geena Lisa Peeters (50) slecht nieuws te horen bij de VRT. “Ik neem ook gedwongen afscheid. Geen plaats voor een interne coach bij VRT”, schreef het schermgezicht op Facebook. “Ik ben dankbaar voor de vele prachtige jaren”, laat ze weten in een eerste reactie. Geena Lisa was 22 jaar lang in dienst bij de VRT en was vooral bekend als omroepster en presentatrice van programma’s als ‘Fata Morgana’.

70 reacties

 • Marie-Louise Albertine mathys

  2 maanden geleden
  Je bent niet de enige, ook bij andere bedrijven. Eens de 45 jaar voorbij ben je niet meer van belang. Nieuw en jong talent. Een mens is maar een nummer, en bij de bedrijven tellen cijfers.
 • alfred cool

  2 maanden geleden
  Ja , U heeft jarenlang voor eenzelfde baas gewerkt, en op een leeftijd rond de vijftig krijgt u uw ontslag toegediend . Je kan erop aan dat u met uw ouderdom te veel kost aan het bedrijf en dat ze u liever vervangen door een jonger iemand met minder kost en loon. Dan begint de misérie langs de vdab, u regelmatig lastigvallen om werk te zoeken en bedrijven die u om dezelfde reden niet wensen aan te werven . En dan die politieke Pinokkio's maar zeggen dat ge langer moet werken , schandalig !
 • Fred Pauwels

  2 maanden geleden
  Gina altijd fantastische presentatrice gevonden. Goeie bekwame mensen moeten blijkbaar plaats maken voor de nieuwe Goden, die naar mijn inziens er nog niet veel van gebakken hebben, maar wel veel geld kosten.
 • Marnix Lahorte

  2 maanden geleden
  Zouden beter die kerels die 500.000 euro/jaar verdienen aan de deur zetten. Dat zou pas een besparing zijn. Er zijn grapjassen te vinden die het voor minder doen.
 • Paul Janssens

  2 maanden geleden
  3000 personeelsleden en zowat alles uitbesteden aan productiehuizen , bij elk prive bedrijf zou dit niet kunnen. Het is belastinggeld dat aan die kaartspelende mensen verspild wordt .
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. “Naakt op een podium? Ik durf dat”: Philippe Geubels trapt zijn nieuwe zaaltournee ‘Geubels gaat in bad’ op gang
  PREMIUM
  BV

  “Naakt op een podium? Ik durf dat”: Philippe Geubels trapt zijn nieuwe zaaltour­nee ‘Geubels gaat in bad’ op gang

  Na een druk tv-intermezzo met onder andere ‘Hotel Romantiek’ en ‘Taboe’ gaat Philippe Geubels (41) weer de boer op en laat hij Vlaamse zalen vollopen. En op het podium ook zijn badkuip, want de nieuwste show van de stand-upcomedian met de bekende nasale stem heet ‘Geubels gaat in bad’. “Ik sta weinig voor de spiegel in mijn badkamer, maar voor een bad trek ik makkelijk anderhalf uur uit”, aldus de komiek, wiens shows al maanden uitverkocht zijn. “Ik stond er zelf versteld van.”
 1. Tom Waes veilt zijn jas uit ‘Het verhaal van Vlaanderen’ voor goed doel
  TV

  Tom Waes veilt zijn jas uit ‘Het verhaal van Vlaanderen’ voor goed doel

  In de nieuwe Radio 2-ochtendshow ‘Goeiemorgen morgen!’ kregen Peter Van de Veire (51) en zijn sidekick, ‘Dertigers’-actrice Kim Van Oncen, het gezelschap van de bekendste leraar geschiedenis van Vlaanderen, Tom Waes (54). Hij droeg toevallig de jas die hij steeds draagt in Eén-programma ‘Het verhaal van Vlaanderen’, een kans die gastheer Peter niet kon laten liggen. “Mogen wij die hebben?”