Siegfried Bracke laat in Dag Allemaal z'n licht schijnen over de besparingen bij de openbare omroep.
Volledig scherm
PREMIUM
Siegfried Bracke laat in Dag Allemaal z'n licht schijnen over de besparingen bij de openbare omroep.

Ex-journalist Siegfried Bracke kritisch voor VRT: “Qua transparantie op niveau van Bulgarije: alles wordt toegedekt”

BVZelfs nu hij er twaalf jaar weg is, z’n politieke carrière voor N-VA afsloot en vooral van het leven geniet, blijft ex-Wetstraatjournalist Siegfried Bracke (69) scherp voor de VRT. In z’n boek ‘Open het debat!’ pleit hij voor drastische besparingen. “Er lopen aan de Reyerslaan veel te veel uitgebluste mensen rond voor wie men jobs uitvindt om hen bezig te houden”, deelt hij z’n visie in ‘Dag Allemaal’. Daarnaast vertelt Bracke hoeveel geld hij zelf verdiende bij de openbare omroep en uit hij z’n frustraties rond viroloog Marc Van Ranst. “Hij kleurt de werkelijkheid.”

33 reacties

 • Alex Cornil

  9 maanden geleden
  Het feit dat hij zijn visie deelt in ‘Dag Allemaal’, het kwaliteitsblad bij uitstek, zegt veel over de man zelf. Jarenlang zelf aan de vetpot gezeten en nu dat voorbij is, eens lekker gaan natrappen. Triest figuur als je het mij vraagt...
 • philippe quinart

  9 maanden geleden
  Makkelijk om wat in te leveren als je 300.000 euro verdient.
 • Stefan Van Waeyenberghe

  9 maanden geleden
  En hoeveel krijgt hij nu voor dit en andere interviews…. Hij is zelf meermaals langs de kassa gelopen, herinneringen aan Telenet enz… bedragen van in totaal rond de 25k per maand, in Gent hebben ze het altijd geweten……..ge moest beschaamd zijn mr Bracke
 • Lois Verdonk

  9 maanden geleden
  Bracke is tegenwoordig terug te vinden onder de rubriek “showbizz” en daar hoort hij ook.
 • FLORENT Ryelandt

  9 maanden geleden
  En hoeveel heeft hij opgeraapt als hij uit de politiek gestapt heeft
 1. “Een maand geen inkomen? Part of the job”: dit is Ender Scholtens, de man die alles gedaan krijgt van de BV’s
  PREMIUM
  BV

  “Een maand geen inkomen? Part of the job”: dit is Ender Scholtens, de man die alles gedaan krijgt van de BV’s

  “Het is toch veel leuker om aan Erik Van Looy te vragen of hij slimmer is dan een baviaan dan hoe het verliep op de set van ‘Loft’?” Ender Scholtens scoort met zijn ‘Gossip Guy Podcast’ waarin hij BV’s onderwerpt aan een absurd vragenvuur. Waarom staan de BV’s te springen om bij de YouTuber, TikTokker en podcaster op de sofa te zitten? Een gesprek over zijn zotste BV-gesprekken en hoe hij omgaat met al dat succes, dat ook een keerzijde kent. “Ik had een maand lang geen inkomen.”
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 3. Krijgen kinderen van BV’s meer kansen in de Vlaamse showbizz? “Dat het soms fout afloopt, ligt vaak ook aan te opportunistische tv- bazen”
  PREMIUM
  BV
  63

  Krijgen kinderen van BV’s meer kansen in de Vlaamse showbizz? “Dat het soms fout afloopt, ligt vaak ook aan te opportunis­ti­sche tv- bazen”

  De voorbije weken kwam ‘De Vermeires’ een paar keer onder vuur te liggen. Ook tv-columnisten lieten niet na om hun licht te laten schijnen over Jacques Vermeire (71) en zijn gezin. Eén iemand wordt daarbij extra onder de loep genomen: dochter Julie Vermeire (24). Want Jacques verbergt het niet, hij wil met deze docusoap vooral de tv-loopbaan van zijn dochter een duwtje geven. Maar krijgen kinderen van BV’s nu écht meer kansen in de Vlaamse showbizz. ‘TV Familie’ zocht het uit.
 4. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.