Dirk De Wachter
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk De Wachter © Kristof Ghyselinck

"Er is maar één iemand die mijn pantser heeft kunnen doorbreken": de levenslessen van psychiater Dirk De Wachter

BV“Ik durf niet te zeggen dat er goed nieuws was, ik zeg liever dat er geen slecht nieuws was.” Het zijn de woorden van psychiater Dirk De Wachter (62), bij wie een jaar geleden kanker werd vastgesteld. Al noemt de psychiater zich - ondanks alles - toch een “contente mens”. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij over de lessen die het leven hem leerde, het overlijden van zijn ouders en dankbaarheid voor zijn echte grote liefde. “Voor ik mijn vrouw leerde kennen, dacht ik dat ik iedereen kon missen.”

8 reacties

 • Jacques Vandevelde

  1 maand geleden
  Heb deze psychiater nooit zelf ontmoet, maar hij straalt het zelfde vertrouwen uit als de vroegere rector van Leuven, Rik Torfs. 2 aangename en toffe mensen !
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Ik heb een gigantisch wantrouwen tegenover psychiaters maar gelukkig zijn er nog dokters zoals dokter De Wachter die bewijzen dat psychiaters wel mensen kunnen helpen en niet alleen gewoon zonder meer pilletjes voorschrijven. Mooi artikel, eerlijk interview.
 • Donald Borremans

  2 maanden geleden
  Toppsychiater, die tenminste mensentaal spreekt !
 • nicole peeters

  2 maanden geleden
  Ik ben er niet aan toe, heb nog alles onder controle...maar als ik ooit een psy nodig moest hebben, dan zal het mr. De Wachter zijn. Veel beterschap.
 • piet demeyere

  2 maanden geleden
  Altijd eenvoudige woorden om eenvoudige gedachten te uiten en telkens weer ontroerend raak.