Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Ghyselinck

Els de Schepper gaat opnieuw studeren: “Ik ben bijna drie keer zo oud als mijn medestudenten”

BVEls de Schepper (57) bracht tijdens de coronaperiode een kunstboek uit, en sindsdien heeft kunst haar helemaal in de greep. Zodanig zelfs dat Els nu weer op de schoolbanken zit. Ze volgt een opleiding 3D Ontwerp aan de Hogeschool Gent. In een interview met ‘Primo’ vertelt de actrice alvast wat meer over haar opleiding, hoe ze geleerd heeft om grenzen te stellen en haar vele overtuigingen. “Als een vrachtwagen met varkens me op de autosnelweg passeert, zeg ik ‘sorry’.”

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Mannen willen een avontuurtje met mij, en dan krijgen ze gevoelens": Trisha herleeft na helse jaren vol mislukkingen
  PREMIUM
  BV
  7

  “Mannen willen een avontuur­tje met mij, en dan krijgen ze gevoelens": Trisha herleeft na helse jaren vol mislukkin­gen

  De lijdensweg van zangeres Trisha (40) leek de jongste jaren maar geen einde te kennen. Na een forse burn-out, een moeilijke echtscheiding, een faillissement en het overlijden van haar ex Ignace Crombé werd ze ook nog eens opgelicht. Maar nu schijnt er licht aan het einde van de tunnel. “Dat ik het weer bijgelegd heb met mijn papa, doet enorm veel deugd”, zegt ze in ‘Dag Allemaal’. De zangeres vertelt ook honderduit over de verhuis naar de woning van Ignace, haar amoureuze avonturen en de spirituele hulp die ze kreeg van de voormalige zangeres van Sha-Na. “Dankzij haar besef ik dat ik te veel mannelijke energie heb.”
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.