RV/Dieter Bacquaert
Volledig scherm
PREMIUM
© RV/Dieter Bacquaert

"Dit is héél slecht voor je tanden": expert neemt dieethypes van bekend Vlaanderen onder de loep

BVKobe Ilsen, Lesley-Ann Poppe, Eddy Planckaert, Ian Thomas... De lijst van BV’s die stevig aan het afvallen zijn geslagen, is lang. Elk zweert bij z’n eigen methode, de ene al extremer dan de andere. Maar hoe verantwoord is dat allemaal? Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZA, geeft in Dag Allemaal zijn onverbloemde mening over de voordelen en valkuilen. En wat werkt er écht om af te vallen? “Het gevaar van verslaving loert om de hoek.”

5 reacties

 • Viki Syen

  2 maanden geleden
  Van vegetarisch eten ga je helemaal niet verdikken, hoor. Wel als je alles vervangt door kaas natuurlijk.
 • Peter Bosman

  2 maanden geleden
  Beste Lies, van vegetarisch eten ga je natuurlijk ook verdikken, dat is wat je ervoor over moet hebben, maar dat maakt het niet minder waar dat iedereen kan vermageren.
 • Dorien Bellekens

  2 maanden geleden
  Zelf heb ik 16j geleden een gastryc bypass laten uitvoeren en ben in totaal 60kg kwijt. Ik kan u op een blaadje geven dat het 1 niet simpel is maar ik ben zo gelukkig ermee. Wat niet wil zeggen dat het makkelijker is. Ik eet kleine porties gespreid over de dag maar vooral de combinatie met voldoende beweging is een must. Ik eet en snoep alles maar met mate... Het voornaamste is dat ik gezond ben
 • Lies De Wolf

  2 maanden geleden
  Beste Bart, ik ben dat cliché-antwoord zó beu gehoord. Ik drink niet, eet vegetarisch en volgens de schijf van 5 en drink 2 liter water per dag. Maar door aangeboren longproblemen is het ook nodig om dagelijks cortisone (methylprednisol) in te nemen. Jammer maar helaas, ondanks alle plattitude's, scheve blikken en "goede raad" van zelfverklaarde experts staat de weegschaalt op +100 kg. Toch liever dat dan slank het ziekenhuis in. Ook poepsimpel hoor!
 • bart vansteenkiste

  2 maanden geleden
  iedereen kan vermageren , zit gewoon tussen uw oren net als roken , wie elke dag op staat en drinkt 50cl kraantjes water en eet elke dag wat kip filet sla , tomaten , peer en appel , spinazie,komkommer,kiwi,tonijn makreel en doe alles in kleine maten op uw bord en eet om 11u en om 16u30 en dan niets meer,enkel 3liter water per dag en ook rusten , en op 5 dagen was ik 6 kilo mager,zo simpel is het,maar geen frieten ,varkensvlees ,frisdranken , snoep,koeken,poep simpel maar u moet karakter hebben.