Martine Jonckheere - de strijd van Martine
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Jonckheere - de strijd van Martine © HLN

COLUMN. Martine Jonckheere: “‘Er is ook minder goed nieuws’, klinkt het bij mijn gynaecologe”

BVZestien jaar nadat haar eerste borst werd geamputeerd, moet Martine Jonckheere (66) ook afscheid nemen van de tweede. Hoe moeilijk ook, de actrice gaat opnieuw de strijd aan tegen de kanker. Hoe ze dat doet, deelt ze in een intieme column voor HLN. In woord én beeld. “Wanneer ik met mijn spiegelbeeld geconfronteerd word, zakt mijn zelfvertrouwen onder nul.”

37 reacties

 • Rony Verleyen

  1 maand geleden
  Heel veel sterkte Martine, en hou er veel moed in.Van een lotgenootje dikke knuffels!!🍀🍀😍
 • Valerie Vercaemst

  2 maanden geleden
  Martin ik wens je een goede herstel toe vindt het zeer vreselijk wat jou overkomen is het is gewoon niet eerlijk dat te hebben 😘❤️vanwege Valerie
 • licrece tonsmans

  2 maanden geleden
  Sterke en moedige madam…
 • Petra Heynderickx

  2 maanden geleden
  Heel veel sterkte Martine
 • Andre Aelbrecht

  2 maanden geleden
  Erger me altijd een beetje aan Je Martine , maar wens Je tocht héél veel sterkte en een spoedig herstel, en hoop me vlug terug te kunnen ergeren.
 1. HLN-chef Piet Huysentruyt kookt morgen voor koning in Zuid-Afrika: “Filip krijgt 1 friet, maar wel een perfecte”
  PREMIUM

  HLN-chef Piet Huysen­truyt kookt morgen voor koning in Zuid-Afri­ka: “Filip krijgt 1 friet, maar wel een perfecte”

  Terwijl de Belgische koning Filip op missie is in Zuid-Afrika, is er ook tijd voor ontspanning én lekker eten. Dat laatste vindt hij morgen bij HLN-chef Piet Huysentruyt, die in het land woont. Samen met Zuid-Afrikaanse chef Reuben Riffel serveert hij een koninklijk menu. “Dat moesten ze mij geen twee keer vragen”, vertelt Huysentruyt enthousiast. Hij deelt met HLN het exclusieve menu én hoe de voorbereidingen al verliepen.
 2. Hoe gaat het nog met actrices Ann Ceurvels en Tania Poppe? "Het was alsof ik m'n kind letterlijk door m'n handen zag glippen"
  PREMIUM
  BV

  Hoe gaat het nog met actrices Ann Ceurvels en Tania Poppe? "Het was alsof ik m'n kind letterlijk door m'n handen zag glip­pen"

  Hun namen en gezichten doen waarschijnlijk nog wel een belletje rinkelen. Ann Ceurvels en Tania Poppe speelden mee in onder meer ‘Wittekerke’ en ‘Thuis’, maar gooiden hun carrière na twintig jaar doelbewust over een andere boeg. Ze lieten zich omscholen tot therapeuten, vertellen ze in een uniek dubbelgesprek. Waarom maakten ze die keuze? En zouden ze ooit nog terug willen acteren? “Twintig jaar lang hebben we de binnenkant van mensen geportretteerd.”
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  7

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Evi Hanssen openhartig over de vele gezichten van rouw: “Gisteren ben ik na de opnames in huilen uitgebarsten”
  BV
  2

  Evi Hanssen openhartig over de vele gezichten van rouw: “Gisteren ben ik na de opnames in huilen uitgebar­sten”

  “Ik ben niet altijd triest. Ik ben zelfs heel vaak heel gelukkig.” In een bericht op Instagram vertelt Evi Hanssen (44) openhartig over het rouwproces dat ze momenteel meemaakt. Midden maart moest de presentatrice afscheid nemen van haar moeder Arlette en dat verliest valt haar duidelijk nog steeds erg zwaar. Al zijn er ook goede momenten. “Rouw kent vele gezichten.”
 3. Klaasje Meijer vanuit Hollywood, waar ze acteerles volgt: “Heel fijn dat mensen me hier niet kennen”
  BV

  Klaasje Meijer vanuit Hollywood, waar ze acteerles volgt: “Heel fijn dat mensen me hier niet kennen”

  Ex-K3'tje Klaasje Meijer (28) verblijft momenteel een maand in Los Angeles om er acteerlessen te volgen aan The Lee Strasberg Theatre & Film Institute, waar sterren als Angelina Jolie en Scarlett Johansson ook hun acteertalent hebben bijgeschaafd. In ‘Play Café’ vertelt ze meer over die ervaring. “Ik ben me heel erg aan het verdiepen in method acting. Het is een superinspirerende omgeving om acteerles te krijgen.” En nu ze in Hollywood zit, droomt ze dan ook om daar ontdekt te worden? “Zo groot dromen ga ik niet doen. Maar ja, you never know. Je weet nooit wie je tegenkomt”, zegt het ex-K3'tje. Heimwee heeft de Nederlandse voorlopig niet. “Het is wel fijn dat mensen me hier niet kennen.”