Marijn Devalck en Jaak Van Assche.
Volledig scherm
PREMIUM
Marijn Devalck en Jaak Van Assche. © Bacquaert/DPG media

Cast van ‘F.C. De Kampioenen’ reageert op verwijderen van 16 afleveringen: “Wij probeerden het racisme net uit de wereld te helpen”

BVVan “volledig terecht” tot “de slinger is te ver aan het doorslaan”: de meningen lopen uiteen over de beslissing van de VRT om 16 afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ niet langer uit te zenden. Zelfs Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29) mengde zich in het debat, net als acteurs Jaak Van Assche (82) en Marijn Devalck (71). “In de jaren 60 mocht alles, nu moet iedereen braaf zijn.”

43 reacties

 • Cris Verwilligen

  4 maanden geleden
  Eén vraag: wie is er nu eens niet racistisch of discrimineert niet? Niemand, het feit dat ze dit cancelen betekent dat ze ook degenen discrimineren die dat wel willen zien (ik niet). Bewijs? Kinderen, sport,... je zit in een clubje en een buitenstaander niet, die behandel je dus waarschijnlijk anders. Van zodra je oordeelt en een keuze maakt ben je zelf aan het discrimineren want je ontneemt anderen hun mening. Kijk, woorden zijn woorden, welke betekenis je eraan geeft is voor jullie.
 • antoine lacroix

  4 maanden geleden
  misschien na 30j herhalingen uit te zenden toch maar helemaal stoppen en nieuwe mensen met themas uit huidige tijd een kans geven
 • Bert Vandamme

  4 maanden geleden
  Het is héél ver gekomen in deze wereld dat met moppen en grappen niet meer gelachen mag worden. Alles wordt véél te serieus opgenomen. Waar is de verdraagzaamheid naartoe in deze wereld? Moeten wij echt allemaal in een hoekje gaan zitten piekeren omdat we bang zijn dat we door iets te zeggen op anderen hun tenen zouden trappen?! Stop deze waanzin aub, laat ons terug normaal doen!
 • Henri Dederen

  4 maanden geleden
  Binnenkort kunnen we de dvd's van de Kampioenen aan woekerprijzen op de 2ehands markt verkopen zoals dat nu al gebeurt met de serie Dag Sinterklaas.
 • Peter CILISSEN

  4 maanden geleden
  En nu is het wachten op de politieke moed om deze beslissing te herroepen, want er is toch een minister verantwoordelijk. Ben benieuwd, maar ik vrees dat het wachten op Godot gaat worden...
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.