Pat Krimson, Sven De Ridder en Luc Steeno
Volledig scherm
PREMIUM
Pat Krimson, Sven De Ridder en Luc Steeno © Kristof Ghyselinck

BV’s blikken terug op legerdienst: “Overdag droeg ik een camouflage-outfit, ’s avonds een glitterpak”

BV“Ik leerde schieten in het leger, maar ook dat je maar beter in de pas kan lopen.” Het plan van admiraal Michel Hofman om het debat over de verplichte legerdienst weer op gang te brengen, kan op begrip rekenen bij Pat Krimson (57), Sven De Ridder (48) en Luc Steeno (58). Het weekblad Primo vroeg hen naar hun strafste herinneringen aan de tijd in het leger en polst of ze de herinvoering een goed idee vinden. “Het eten? Boerenkost. Gelukkig kwam mijn nicht regelmatig frieten brengen.”

7 reacties

 • willy zachel

  2 weken geleden
  Dat heeft de jeugd van vandaag zéér zéker nodig ik denk ook dat het zelfs invloed zou hebben op vermindering van criminaliteit en drug gebruik
 • Christine van Hoye

  3 maanden geleden
  Didier bellens, opvoeden begint thuis bij de ouders
 • Didi Bellens

  3 maanden geleden
  Tijd dat ze de legerdienst terug brengen, zal de jeugd leren wat goed opgevoed is.
 • Per Bloem

  3 maanden geleden
  Blij dat je eten had ik heb 1 maand Duitsland gehad met niks Blikvoer en droog brood meer was er niet Geen bedden geen wc's geen water geen elektriciteit en op sommige plekken ontbraken zelfs deuren en ramen Maar het was een leuke tijd
 • Henri Demeer

  3 maanden geleden
  Overdag lag ik tot tegen de middag in bed , dan naar de kantine ,daarna gans de namiddag kaarten en pokeren om s'avonds fris te zijn gans de nacht te boemelen , dit een jaar lang .
 1. COLUMN. Martine Jonckheere heeft tweede borstamputatie achter de rug: “Na de operatie huil ik mezelf in slaap”
  PREMIUM
  BV
  23

  COLUMN. Martine Jonckheere heeft tweede borstampu­ta­tie achter de rug: “Na de operatie huil ik mezelf in slaap”

  “Het voelt alsof ik naar de slachtbank word geleid.” Zestien jaar nadat haar eerste borst werd geamputeerd, moet Martine Jonckheere (66) ook afscheid nemen van de tweede. Hoe moeilijk ook, de actrice gaat opnieuw de strijd aan tegen de kanker. Hoe ze dat doet, deelt ze in een intieme column voor HLN. In woord én beeld. “Aan pijn geen gebrek, maar toch neem ik bewust geen pijnstillers.”
 2. 10 jaar geleden startte 'Foute Vrienden’: hoe gaat het nu nog met Thomas Smith en Begijn Le Bleu
  Showbits
  3

  10 jaar geleden startte 'Foute Vrienden’: hoe gaat het nu nog met Thomas Smith en Begijn Le Bleu

  Exact tien jaar geleden kwam de eerste aflevering van ‘Foute Vrienden’ op tv. De vier presentatoren daagden elkaar uit om zo politiek incorrect mogelijk uit de hoek te komen terwijl de verborgen camera draait. Voor de gelegenheid brengt Desna twee van hen opnieuw samen: Thomas Smith en Begijn Le Bleu. Wat doen ze nu en zou de humor van ‘Foute Vrienden’ in de huidige tijdsgeest nog wel kunnen? Bekijk de mini-reünie in een nieuwe Showbits.
 1. Natalia openhartig over het moederschap: “Er komt geen derde kindje, het is nu al soms overleven”
  BV

  Natalia openhartig over het moeder­schap: “Er komt geen derde kindje, het is nu al soms overleven”

  Na zes jaar radiostilte is Natalia (42) helemaal terug met haar nieuwe plaat ‘Hallelujah To The Beat’. Haar muzikale carrière combineert ze met haar leven als mama van twee kinderen. En dat blijkt geen gemakkelijke opdracht. In ‘Goeiemorgen Morgen!' vertelt de zangeres openhartig over haar worstelingen met het moederschap. “Een derde kindje komt er zeker niet meer”, klinkt het.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 3. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 4. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.