Bart Herman.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Herman. © Gwenny Eeckels

Bart Herman vertelt voor het eerst over verslaving: “Zo goed als elk drankje - behalve m'n kopje koffie ’s morgens - bevatte alcohol”

BV“Ik voel me als herboren", zingt Bart Herman (63) - bekend van ‘Ik ga dood aan jou’ - op z'n nieuwe plaat ‘Volwassen en gestreken’, en dat mag u letterlijk nemen. Om mentale rust te vinden, heeft de singer-songwriter de alcohol definitief uit z'n leven verbannen. In een openhartig interview vertelt hij er alles over, en blikt hij ook terug op andere gezondheidsproblemen. “Door m’n verslaving liepen meerdere relaties op de klippen.”

26 reacties

 • Leen Demeyer

  2 maanden geleden
  Iris, als je herhaaldelijk over de grenzen van je vrienden gaat, worden ze dat beu en gaan ze zichzelf beschermen.
 • Bert De Moor

  2 maanden geleden
  Ik ben 18 jaar geleden gestopt met alcohol te drinken. Nog geen seconde spijt van gehad. Als postbode was er altijd wel drank genoeg bereikbaar. Pintje, druppeltje, wijntje, porto. Nu enkel nog cola en water. Een nieuw leven is het.
 • Paul Van Heesvelde

  2 maanden geleden
  Hier ook blij te zijn iedere dag opnieuw een droogstaande alcöholicer te zijn, voel me herboren en mijn vrouw is gelukkiger.
 • mike willems

  2 maanden geleden
  Frans, Rik.. Hier idem Maar mijn leven is wel ok en die men job ook goed. Toch erken ik er een probleem met te hebben
 • Iris Demunster

  2 maanden geleden
  Echte vrienden laten je niet vallen dus die zijn geen meerwaarde in je leven. Meer nog: echte vrienden bieden je een alcoholvrije drank aan en zien erop toe dat je niet in de verleiding komt. Veel succes voor de toekomst, aan alle ex-verslaafden trouwens.
 1. Botoxdokter Joshua uit 'The Sky is the Limit' heeft last van beroepsmisvorming: “Ik ontleed elk gezicht, ook buiten mijn praktijk”
  Play
  Showbits
  5

  Botoxdok­ter Joshua uit 'The Sky is the Limit' heeft last van beroepsmis­vor­ming: “Ik ontleed elk gezicht, ook buiten mijn praktijk”

  De Vlaamse showbizz krijgt er dankzij het zesde seizoen van ‘The Sky is the Limit’ enkele nieuwe gezichten bij. Eén van de opvallendste figuren is esthetisch arts Joshua Van der Aa (31). De Antwerpenaar studeerde Geneeskunde en leidt al enkele jaren een droomleven in Londen. Hij geeft dat hij last heeft van beroepsmisvorming en dagelijks mensen bekijkt welke ingrepen ze zouden kunnen doen. Zouden kunnen, maar niet noodzakelijk. “Schoonheid zit vaak ook in de imperfectie”, vertelt hij aan Senne in een nieuwe Showbits.
 1. Lotte Vanwezemael krijgt kritiek nadat ze ‘pilletje’ slikt in Versuz: “Openlijk drugs promoten, dat kan toch niet”
  BV
  9

  Lotte Vanweze­mael krijgt kritiek nadat ze ‘pilletje’ slikt in Versuz: “Openlijk drugs promoten, dat kan toch niet”

  Tv-gezicht en seksuologe Lotte Vanwezemael (30) lag zondag onder vuur nadat een filmpje viraal ging waarin ze een pilletje slikt in discotheek Versuz. Onder meer Vlaams parlementslid Maaike De Vreese (38) uitte op Twitter haar ongenoegen en noemde het een slecht voorbeeld voor de jeugd. De manager van Vanwezemael liet nadien weten dat het om een banaal pepermuntje ging.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.