Zanger Peter Vanlaet en Hugo Foets, organisator van het 100% Retro Festival.
Volledig scherm
PREMIUM
Zanger Peter Vanlaet en Hugo Foets, organisator van het 100% Retro Festival. © Ghyselinck/VTM

Artiesten hebben het gehad met showbizz-organisator Hugo Foets: “Ik vrees dat we naar onze centen kunnen fluiten”

BVHij had al een tijd geen al te beste naam meer. Maar nu organisator Hugo Foets (57) het 100% Retro festival heeft afgeblazen, één dag voor het evenement, is voor velen de maat vol. Dat vertellen verschillende Vlaamse artiesten in ‘Dag Allemaal’. “Hopelijk is dit de laatste put die hij heeft gegraven”, klinkt het. Foets zelf reageert aangeslagen, terwijl hij vertelt hoe hij het probleem wil aanpakken. “Dit raakt mij als mens.”

17 reacties

 • patrick de bock

  3 maanden geleden
  Als ik het goed begrijp is die man al jaren gekend als foefelaar! Wie gaat dan nog met hem in zee? Radeloze artiesten zeker?
 • Marie Rose Van der Haeghen

  3 maanden geleden
  Die kan het goed uitleggen , man . Wat een oplichter !
 • Bart Maris

  3 maanden geleden
  Foets is een specialist, spijtig genoeg in een specialisatie die weinigen tevreden stemt. (een mens gelooft zo graag in het goede van de medemens, dat er altijd massa's makkelijke slachtoffers voorhanden zijn. Helaas)
 • Bart Verwegen

  3 maanden geleden
  Als artiest zou je met een contract beschermd moeten zijn, onteigen die man zijn bezittingen en vergoed alle gedupeerden daarmee.
 • Tony Pauwels

  3 maanden geleden
  Met zulke mensen moet je zeker nog een keer samenwerken! Misschien is het net die volgende keer wel jackpot voor iedereen?
 1. KIJK. K3 maakt een vaartocht en dat loopt grondig mis: “Pas op!”
  Play
  BV

  KIJK. K3 maakt een vaartocht en dat loopt grondig mis: “Pas op!”

  In ‘K3, één jaar later’ is te zien hoe de K3'tjes beslissen om op hun vrije dag achter het stuur van hun eigen “love boat” te kruipen. Maar echte “liefdeskapiteinen” zijn het niet, zo botsen ze meermaals tegen de oever aan en hebben ze het moeilijk met het ontwijken van andere boten. In bovenstaande video is te zien hoe de nodige chaos heerst bij het drietal. “Alle begin is moeilijk”, besluit Hanne.
 2. KIJK. Piet Huysentruyt barst in tranen uit tijdens ‘SOS Piet XL’: “Bomma was heel fier op jou”
  Play
  BV

  KIJK. Piet Huysen­truyt barst in tranen uit tijdens ‘SOS Piet XL’: “Bomma was heel fier op jou”

  In ‘SOS Piet XL’ brengt Piet Huysentruyt na 15 jaar een bezoek aan zijn thuisstad Kuurne. Daar toont Eddy hem hoe hij nog steeds sabayon kan maken, zoals Piet hem dat jaren geleden voordeed. Maar in plaats van na afloop van het kokkerellen een antwoord te bieden op de vraag: “Wat hebben we vroeger geleerd?”, beslist Eddy om Piet een oorkonde te overhandigen, waarop een gedicht te lezen staat. In bovenstaande beelden is te zien hoe Piet na Eddy’s voordracht van het gedichtje in tranen uitbarst: “Het is vooral het stuk over Bomma...”, snift hij.