Bart Steenhaut met boek over de legendarische Arno
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Steenhaut met boek over de legendarische Arno © Photo News

“Arno had geheimen, maar die zouden mensen onnodig kwetsen”: biografie onthult leven naast de rock-'n-roll

BV“Er is één ding dat wringt. Dat hij dit boek zelf niet meer kan lezen.” Tien jaar geleden besloten muziekjournalist Bart Steenhaut en Arno een boek te schrijven. Maar uiteindelijk was de Oostendse schelm ook zijn eigen biograaf te snel af. Het levensverhaal werd een in memoriam die de “clown” ontsminkt en de verstandige en verantwoordelijke kant van de Oostendse Brusselaar belicht. “Arno was geen heilige.”

7 reacties

 • stijn meuris

  2 maanden geleden
  Wie geen geheimen heeft, heeft niet geleefd.
 • Anne Marie De Keersmaecker

  2 maanden geleden
  Door de ene geliefd door de andere uitgespuwd, zo is het leven
 • Nathalie Counye

  2 maanden geleden
  Wie vrij van zonde is, werpe de eerste steen! 1000 x Merci Arno voor jouw prachtig oeuvre en unieke stem, welke me steeds opnieuw kippenvel bezorgt. Vive ta Liberté!
 • Agnes Volginsky

  2 maanden geleden
  Er zijn nog andere die een biografie schreven , alleen de positieve dingen. Als je durft uitkomen voor je duistere en minder goede kantjes , dat kom je zelden tegen . CHAPEAU Arno ! ✍ 👍
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  Als je geheimen hebt, dan wijst dat niet op een integer leven. En dan neemt men zo iemand toch als voorbeeld. Begrijpe wie begrijpe kan ?
 1. MEDIAWATCHERS. “Imke Courtois lijkt wel een excuustruus voor Sporza”
  20

  MEDIAWAT­CHERS. “Imke Courtois lijkt wel een excuus­truus voor Sporza”

  Het WK in Qatar draait op volle toeren en dat merk je ook op je televisiescherm. Je kan bij de openbare omroep Koning Voetbal moeilijk ontlopen en dus kijken ook onze Mediawatchers naar de wedstrijden en ‘Villa Sporza’. HLN-televisiejournaliste Desna Lespinoy vindt het een gemiste kans dat de studiotafels opnieuw vooral door mannen worden gevuld. “Imke Courtois mag dan wel presenteren, maar dan alleen wanneer weinig mensen kunnen kijken. Ze lijkt wel de excuustruus van Sporza”, aldus Lespinoy. Beluister de volledige aflevering van HLN-podcast ‘De Mediawatchers’ hierboven.
 1. “Tot vanmiddag lag ik ziek in bed”: dolgelukkige Metejoor wint ‘Hit van het jaar Nationaal’ tijdens Q-Pop
  Play

  “Tot vanmiddag lag ik ziek in bed”: dolgelukki­ge Metejoor wint ‘Hit van het jaar Nationaal’ tijdens Q-Pop

  Een griepje hield hem ei zo na thuis. Gelukkig besliste Metejoor toch af te zakken naar Q-pop, waar hij garant stond voor een dubbele triomf. Zo brulde een uitzinnig Sportpaleis niet alleen al z’n hits mee, maar schreef hij ook de allereerste Qmusic-award voor ‘Hit van het jaar Nationaal’ op z’n naam. “Ik kan het écht niet geloven”, klonk het na afloop.