Evi Hanssen en haar mama Arlette.
Volledig scherm
PREMIUM
Evi Hanssen en haar mama Arlette. © rv/Instagram

Arlette, de mama van Evi Hanssen, is ongeneeslijk ziek: “Elk moment samen is een feestje, maar ook een stukje afscheid nemen”

BVVorig jaar kreeg Evi Hanssen (43) te horen dat haar mama ongeneeslijk ziek is. Arlette (75) heeft borstkanker met uitzaaiingen in de lever en botten. Een hard verdict, maar ook eentje waar ze intussen allebei vrede mee hebben genomen. “Ik zit in een bevoorrechte positie bij de grote afscheidsstoet van mijn mama”, zegt de presentatrice in ‘Story’. “Dat is intens, maar ook een heel groot cadeau.” Wat volgt is een nuchter en eerlijk dubbelgesprek over dood en leven, en de soms dunne grens daartussen. “Ik ben niet bang om te sterven.”

5 reacties

 • Mar Bax

  3 maanden geleden
  Weet er alles van, veel sterkte, heb mijn mama moeten afgeven nu net 2 jaar geleden, nog steeds moeilijk.
 • Cecarine De Smet

  3 maanden geleden
  Geniet van de momenten, en maak veel foto's, niet altijd filmpjes.maar echt veel fotos
 • Hilde Weymeersch

  3 maanden geleden
  Veel sterkte voor deze moedige vrouw en ook voor Evy. Spijtig dat mensen moeten lijden en dat hun geliefden meelijden.
 • Nancy Arien

  3 maanden geleden
  Heelveel sterkte aan deze vrouwen en maak vele mooie herinneringen samen, zolang het nog kan!!
 • Patrick Masson

  3 maanden geleden
  Evi, koestert de mooie momenten die je nog hebt samen met je lieve mama. Het is een smerige ziekte, niemand verdient dit. Ik zelf heb vele jaren geleden mijn moeder moeten afgeven na deze ziekte. Ik was pas 18 en het gemis blijft voor altijd.
 1. Botoxdokter Joshua uit 'The Sky is the Limit' heeft last van beroepsmisvorming: “Ik ontleed elk gezicht, ook buiten mijn praktijk”
  Play
  Showbits
  3

  Botoxdok­ter Joshua uit 'The Sky is the Limit' heeft last van beroepsmis­vor­ming: “Ik ontleed elk gezicht, ook buiten mijn praktijk”

  De Vlaamse showbizz krijgt er dankzij het zesde seizoen van ‘The Sky is the Limit’ enkele nieuwe gezichten bij. Eén van de opvallendste figuren is esthetisch arts Joshua Van der Aa (31). De Antwerpenaar studeerde Geneeskunde en leidt al enkele jaren een droomleven in Londen. Hij geeft dat hij last heeft van beroepsmisvorming en dagelijks mensen bekijkt welke ingrepen ze zouden kunnen doen. Zouden kunnen, maar niet noodzakelijk. “Schoonheid zit vaak ook in de imperfectie”, vertelt hij aan Senne in een nieuwe Showbits.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 1. MEDIAWATCHERS. “Imke Courtois lijkt wel een excuustruus voor Sporza”
  20

  MEDIAWAT­CHERS. “Imke Courtois lijkt wel een excuus­truus voor Sporza”

  Het WK in Qatar draait op volle toeren en dat merk je ook op je televisiescherm. Je kan bij de openbare omroep Koning Voetbal moeilijk ontlopen en dus kijken ook onze Mediawatchers naar de wedstrijden en ‘Villa Sporza’. HLN-televisiejournaliste Desna Lespinoy vindt het een gemiste kans dat de studiotafels opnieuw vooral door mannen worden gevuld. “Imke Courtois mag dan wel presenteren, maar dan alleen wanneer weinig mensen kunnen kijken. Ze lijkt wel de excuustruus van Sporza”, aldus Lespinoy. Beluister de volledige aflevering van HLN-podcast ‘De Mediawatchers’ hierboven.