Moukoko viert zijn allereerste goal in zijn profcarrière.
Volledig scherm
PREMIUM
Moukoko viert zijn allereerste goal in zijn profcarrière. © Pool via REUTERS

Wie is Youssoufa Moukoko, wonderkind dat begon te voetballen op turnpantoffels en intussen een recordsalaris opstrijkt?

BundesligaHet beest is eindelijk los. Vanavond heeft Youssoufa Moukoko, pas 16 jaar, het eerste stukje geschiedenis van zijn veelbelovende carrière geschreven. Tegen Union Berlijn scoorde Moukoko zijn allereerste goal als prof. Daarmee is hij nu ook de jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga. Maak kennis met de wonderboy die de opvolger van Lionel Messi kan worden en nu al een recordsalaris opstrijkt.

4 reacties

 • Johan Billiet

  7 maanden geleden
  Over zijn werkelijke leeftijd bestaan er inderdaad twijfels...maar ja..het volk ziet graag buitengewone figuren in het voetbal. Nu ja Moukoko speelde wel stukken beter dan een (weer al eens) floppende Meunier en en slaapwandelende Witsel...maar ja voor Martinez zijn dat goede spelers om bij de Rode mannetjes te spelen..
 • Cindy Borremans

  8 maanden geleden
  Niets speciaal aan te zien
 • Dave Janssens

  8 maanden geleden
  “Als deze jongen het niet maakt, wie dan wel?” 16 is erg jong hoor. Die jongen is lichamelijk en tussen de oren niet volgroeid en hoe dat evolueert is koffiedik kijken laat staan verschillende soorten toekomstige  invloeden die op hem zullen afkomen.. Ik steek mijn hand niet in het vuur voor jonger dan 20 op vlak voorspellingen. Wat je wel wil zijn is eerder voorzichtig en die jongens goed afschermen, ook van termen naar het beloofde land.
 • Marcus Camps

  8 maanden geleden
  Zestien ? Zoals Franky Acheampong ? Ken je hem nog, onze Anderlecht ster ? Wel die zou nu net 27 moeten zijn en stilaan naar de top van zijn mogelijkheden moeten gaan. De waarheid is echter een speler in het laatste stadium van loopbaan in  een kleine competitie. Dit wonderkind lijkt al meer rimpels te hebben dan vader toen hij stierf op zijn vijventachtigste.