REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Zo ver ging het financieel gesjoemel van Manchester City: krijgt de Premier League een ongenaakbare club nu toch op de knieën?

BUITENLANDS VOETBALDan toch niet onaantastbaar? Manchester City had jarenlang lak aan de regels van de voetbalbonden en belastingsdiensten. Niet zozeer het gefoefel met de petrodollars verbaast, wel de pocherige en bij momenten agressieve toon in de gelekte e-mails: “We kunnen doen wat we willen.” De sanctie van de UEFA kon de ploeg van Kevin De Bruyne via een sporttribunaal nog tenietdoen. Maar wat nu met de Premier League, die dreigt met puntenaftrek en degradatie wegens meer dan honderd overtredingen tegen de financiële regels?

10 reacties

 • Vicky De Clercq

  2 maanden geleden
  Niks gaat er van komen. Die club is te machtig en brengt te veel op . Let maar op.
 • Jean De Grande

  2 maanden geleden
  Gewoon doorzetten en die sjeiks zwaar straffen. De echte sterren zullen wel een clausule in hun contract hebben voor als ze degraderen.
 • Paul van de velde

  2 maanden geleden
  Voetbal, de witwasmachine van en voor het geld.
 • christophe laporte

  2 maanden geleden
  Degradatie is op zijn plaats en een aantal jaren bannen van inkomende transfers.
 • Eric Maes

  2 maanden geleden
  Gebeurd dus niets. Als de rest, zaken die al jaren bezig zijn. Berisping, en wat is de volgende wedstrijd.
 1. Chaos rond overname: ook Finse zakenman Thomas Zilliacus brengt bod uit op Manchester United
  Buitenlands voetbal
  11

  Chaos rond overname: ook Finse zakenman Thomas Zilliacus brengt bod uit op Manchester United

  De Finse zakenman Thomas Zilliacus heeft bevestigd dat hij een bod heeft uitgebracht om Manchester United te kopen. Zilliacus, oprichter en voorzitter van investeringsmaatschappij Mobile FutureWorks, staat aan het hoofd van de derde groep die publiekelijk belangstelling toont voor een overname van de Engelse topclub, na Sir Jim Ratcliffe en Sjeik Jassim bin Hamad Al Thani zoals persbureau PA woensdagavond meldde.
 2. Geblesseerde Nainggolan de hemel ingeprezen door SPAL-preses, maar controverse blijft: “Radja is een crimineel”
  9

  Geblesseer­de Nainggolan de hemel ingeprezen door SPAL-pre­ses, maar controver­se blijft: “Radja is een crimineel”

  De controverse houdt aan. Op z’n 34ste verandert ook de Serie B Radja Nainggolan niet meer. Verguisd voor de ene, bejubeld door de andere. “Wat een beest, nog steeds. Een leider op en naast het veld”, vindt zijn huidige voorzitter Joe Tacopina. Walter Sabatini, ex-sportief directeur van AS Roma, zet hem dan weer weg als een crimineel. In eigen land riskeert de momenteel gekwetste Nainggolan een jaar rijverbod nadat hij in oktober betrapt werd op rijden zonder geldig rijbewijs.