AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

“Zes jaar leefde ik in de duisternis - en waarom?”: Josh Cavallo, profvoetballer die uit de kast kwam, krijgt niets dan steunbetuigingen uit voetbalwereld

“In het voetbal is een coming-out niet zo vanzelfsprekend. Ik zou het afraden.” Herinnert u zich nog de woorden van Rode Duivel Thomas Meunier tijdens het EK? Het getuigt dus van bijzonder veel moed dat Josh Cavallo gisteren op z’n 21ste uit de kast kwam. Wie is de jonge Australiër die trots meldde dat het “oké is om voetballer én homo te zijn”?

1 reactie

 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Er zijn inderdaad mensen die te lang wachten om bekend te maken dat ze homosexueel zijn - en meestal weet hun omgeving dat al lang maar wordt er gewoon over gezwegen. Van mij mag iedereen gelijk welke geaardheid dan ook hebben, ik heb er totaal geen probleem mee, zolang ik van hun gedrag geen last heb.
 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 1. BBC-analist Alex Scott pakt uit met felbesproken One Love-band naast het veld: “Baas van FIFA zal ons nooit begrijpen”

  BBC-ana­list Alex Scott pakt uit met felbespro­ken One Love-band naast het veld: “Baas van FIFA zal ons nooit begrijpen”

  De aanvoerders van zeven Europese landen - inclusief België - zullen dan toch geen One Love-band dragen op het WK Voetbal in Qatar, omdat de FIFA dreigt met sancties. Bekend BBC-analyticus Alex Scott droeg de felbesproken band vanmiddag alvast wél en vol trots naast het veld in het Khalifa International Stadium, waar Engeland en Iran om 14 uur aan hun WK begonnen. Vlak daarvoor was bekend geraakt dat Engeland was gezwicht voor de druk van de FIFA.