Volledig scherm
© EPA

Webo heeft dubbel gevoel bij racisme-incident in Parijs: “Wil niet dat mensen me herinneren om dit voorval”

Buitenlands voetbalPierre Webo, de assistent-coach van Istanbul Basaksehir, heeft bij BBC Sport voor het eerst gesproken over het racisme-incident in Parijs. De vierde ref verwees naar hem via het woord ‘negru’. “Ik zou het vervelend vinden als mensen mij herinneren om dit voorval. Ik schaam me ervoor, eerlijk gezegd”, vertelt de voormalige Kameroense spits. 

3 reacties

 • Bart Vandevelde

  3 maanden geleden
  Als je niet wil herinnerd worden aan een voorval, moet je dat voorval maar niet veroorzaken!
 • staf marien

  3 maanden geleden
  Ik zal u herinneren dat het racisme bij u maar langs een kant bestaat, als je zelf van de bank de vierde ref meerdere malen uitscheld voor zigeuner en andere zaken.
 • Philippe De Naeyer

  3 maanden geleden
  Schiet me aub niet dood, maar ik begrijp heel deze commotie niet. En neen ik ben geen Vlaams belang of NVA stemmer. Dat het bekende “N” woord kwetsend overkomt en niet gebruikt wordt begrijp ik helemaal, maar dat een huidskleur nu ook al niet meer benoemd mag worden? Ik ben wit, mijn beste vriend is zwart, ik ben klein, hij is groot. Wat is het probleem? Hoe moest de scheids duidelijk maken om wie het ging? Die met dat trainingspak van Baseksehir? Dat droegen ze allemaal. Uitleg graag... 
 1. Laurent Ciman stopte met voetballen en wordt T2 in Canada: "Geluk van mijn gezin komt op eerste plaats”
  Voetbal
  4

  Laurent Ciman stopte met voetballen en wordt T2 in Canada: "Geluk van mijn gezin komt op eerste plaats”

  Laurent Ciman (35) is terug thuis. Neen, niet in Farciennes, maar in Montreal. Zijn vrouw Diana en hun twee kinderen wonen daar al sinds 2015, en na vier jaar van omzwervingen heeft de voormalige Rode Duivel enkele dagen geleden beslist om zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen. Om terug bij zijn gezin te kunnen zijn. “Voor mij komen mijn vrouw, mijn dochter en mijn zoontje op de eerste plaats. Ik had nog mogelijkheden om te blijven voetballen, zelfs in België, maar ik had mijn vrouw beloofd dat er een einde moest komen aan ons gescheiden bestaan. Als dat het einde van mijn spelersloopbaan moest betekenen, dan zij het zo. En laat er geen twijfel over bestaan: dit is mijn eigen beslissing.”
 2. Guardiola verbiedt City-spelers te vliegen naar rode zones tijdens interlands: “Wil geen spelers in quarantaine”
  Play
  Premier League
  2

  Guardiola verbiedt Ci­ty-spe­lers te vliegen naar rode zones tijdens interlands: “Wil geen spelers in quarantai­ne”

  Opmerkelijk statement van Pep Guardiola: geen enkele speler van Manchester City mag eind deze maand het vliegtuig nemen tijdens de interlandbreak. Het gaat dan om rode zones in Zuid-Amerika, Afrika en Portugal. Zo wil hij vermijden dat zijn spelers in quarantaine moeten bij hun terugkomst. Voor Kevin De Bruyne is er bij de Rode Duivels geen probleem.
 1. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

 2. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"