Het wanvertoon in Hongarije-Engeland.
Volledig scherm
Het wanvertoon in Hongarije-Engeland. © EPA en AFP

Wansmakelijk vertoon van (alweer) Hongaarse fans richting Engelsen: kritiek op samenwerking tussen UEFA en FIFA, dat onderzoek start

Buitenlands voetbalWansmakelijk vertoon van de Hongaarse fans in de WK-kwalificatiematch tegen Engeland. De Engelse spelers kregen racistische verwijten, bierblikjes en vuurwerk naar het hoofd geslingerd. Hoe Declan Rice en Jack Grealish reageerden? Door het bier ostentatief op te drinken. Ook op EURO 2020 liet de Hongaarse harde kern zich van haar minst fraaie kant zien. Er kwam een sanctie van de UEFA, maar omdat de WK-kwali’s onder de bevoegdheid van de FIFA vallen was de thuisaanhang donderdagavond aanwezig. “Ik snap niet dat dergelijke organisaties niet kunnen overleggen.” 

27 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  2 maanden geleden
  Schorsen . De Hongaarse spelers moesten gewoon van het veld gestapt zijn , punt !
 • Bibi Van Keer

  2 maanden geleden
  Hoe kan iemand die knielt provocerend zijn? Waarover word je dan geprovoceerd?
 • Patrick Weyers

  2 maanden geleden
  Die Hongaarse hooligans zijn gedachteloze niksnutten. De reactie van de Engelse spelers is echter ook provocerend en verergeren de situatie. Trouwens politiek en voetbal (of ander entertainment) horen niet samen. Net zoals geloof en politiek ook gescheiden moeten blijven.
 • Christopher Moltisanti

  2 maanden geleden
  Hongaars elftal kan er ook niks aan doen hé
 • Frank Vekemans

  2 maanden geleden
  FIFA durft gewoon geen sancties treffen tegen landen uit het oostblok
 1. Even schrikken: volle tribune in Nijmegen stort deels in onder druk van vierende fans Vitesse
  Play
  Eredivisie
  11

  Even schrikken: volle tribune in Nijmegen stort deels in onder druk van vierende fans Vitesse

  Schrikwekkende beelden uit de Eredivisie. Na afloop van de door Vitesse gewonnen Gelderse derby in Nijmegen zakte een deel van de tribune in met daarin vierende bezoekende fans. De onderste vakken van De Goffert begaven het onder de enthousiast springende Vitesse-supporters. Tot zover is er geen nieuws van gewonden en snel na de instorting en een korte pauze werd er alweer duchtig verdergefeest in het kamp van Vitesse. Het vak werd na het incident wel ontruimd. Bovenin bleef de tribune intact.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.